Stalpi (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Susso Myrén (del 2)
Utgivningsdatum
2018-03-06
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789175037097
Stalpi (pocket)

Stalpi

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-03-06
69
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Stalpi är ett av de samiska språkens många ord för varg. Det är namnet på den grå skepnad som kommer om natten och sprider förödelse i renhjorden, och när Stefan Spjut nu återvänder till familjen Myréns sällsamma souvenirbutik i Kiruna, är det kring spåren från denna smygande skräck som berättelsen kretsar.

En varg som sprungit över gränsen till ett land där han inte får vara fångas in och transporteras söderut. Men bilen når aldrig fram och för karlarna som kommit i beröring med djuret går det illa. Anders lider av minnesförlust och den fasansfulla gestalt som förföljer honom i hans mardrömmar tycks hela tiden komma närmare och närmare. En morgon ligger en främmande kvinna i hans säng. Hon är mager och skön som en gammal huldra och när hon ber honom att följa henne norrut kan han inte säga emot. Susso har släckt sin kryptozoologiska hemsida och flyttat till ett ensligt beläget hus i utkanten av Vittangi. Gudrun känner inte igen sin dotter längre och orkar inte med att besöka henne. Men är det sin flicka hon är rädd för, eller den vidriga ekorre som svansar omkring henne som ett annat husdjur? I tio års tid har hon gått omkring och väntat på att den skenbara frid som präglat hennes tillvaro ska klösas sönder. Och nu händer det. Barnarövaren Lennart Brösth rymmer från psyket och Gudrun tror inte att han har glömt vem det var som förintade hans sekt. Under tonåren satt Diana och Susso praktiskt taget ihop. Sedan tappade de kontakten helt. Diana flyttade till kusten och utbildade sig till läkare, Susso stannade kvar och blev ingenting. Förutom trolljägare förstås. Det var i alla fall vad tidningarna kallade henne och när Diana far hem till henne, efter att ha stött ihop med hennes nervösa morsa i parken, räknar hon inte med att känna igen den människa som en gång var hennes syster. Diana vet inte om att hon ger sig in i något som hon aldrig kan komma ur och att hennes handlingar kommer att få förödande konsekvenser för de människor hon älskar mest. Stalpi knyter an till Stallo och formar sig till en fasansfull andra del i den norrbottniska legenden om Susso Myrén och den förbannelse som vilar över hennes familj.

Den som tror på troll är bara konstig, säger Gudrun, den stackare som vet att de finns är rent förbannad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stalpi
  2. +
  3. En midsommarsaga

De som köpt den här boken har ofta också köpt En midsommarsaga av Markus Sahlin (häftad).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stalpi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Otroligt spännande..
    Davvan, 21 januari 2021

    Stephen King möter Norrländsk lynne...men först måste man läsa boken Stallo för att hänga med. En riktigt bra serie om man gillar svensk mytologi...

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stefan Spjut