Björnstad (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Björnstad (del 1)
Utgivningsdatum
2017-07-24
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
257 g
SAB
Hc
ISBN
9789175037240

Björnstad

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2017-07-24
55 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj?

Allt. Den betyder bara allt.

Invånarna flyttar från Björnstad och jobben blir allt färre, men ändå lever drömmen om forna glansdagar - och det är hockeyn som är räddningen. Allt hopp sätts till det lovande juniorlaget och den kommande semifinalen förväntas sätta staden på kartan igen.

Mitt i detta finns Peter, som flyttar hem efter livet som hockeyproffs för att bygga upp sin gamla klubb, och Mira, som slits mellan advokatkarriären och ett tyst liv i skogen som fru och mamma. Där finns också 15-åriga flickor och deras odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men när ett allvarligt brott sker visar det sig hur villigt ett samhälle förfört av framgång är att se mellan fingrarna och hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.

Björnstad är Fredrik Backmans allvarligaste roman hittills. Det är en berättelse om kärleken till en folkrörelse,men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Björnstad
 2. +
 3. Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Och varje morgon blir vägen hem längre och längre av Fredrik Backman (inbunden).

Köp båda 2 för 134 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Björnstad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Skrämmande
  Villivonkansbooks (Örebro), 3 oktober 2017

  En liten plats med stora drömmar. Med 15-åriga tjejers odödliga vänskap och 17-åring killar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar.
  Björnstad är första delen i en serie. Jag blir alltid lite kluven och skeptisk när det gäller att läsa böcker som jag hört så mycket om och som målats upp till skyarna. Tycker de blir svårare att läsa då, jag blir oftare besviken än med en bok som jag inte hört något om. Till en början tänker jag vad är det här, vad är det som gör att så många snack... Läs hela recensionen

 2. Fantastiskt bra bok!
  Theo, 19 september 2017

  Fredrik har verkligen fångat alla olika nyanser i samspelet mellan oss människor och att det finns många gråszoner beroende på situation. Denna bok väcker många känslor och även frågeställningar till en själv; Hur skulle jag själv agerat i denna situation? Är det OK att tycka så? Skulle även jag vänt bort blicken i den situationen eller skulle jag stått upp?
  Läs den! Du kommer njuta av varje sekund!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Björnstad