Björnstad (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Björnstad (del 1)
Utgivningsdatum
2017-07-24
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
257 g
SAB
Hc
ISBN
9789175037240
Björnstad (pocket)

Björnstad

(100 röster)  |  Läs 17 recensioner
Pocket Svenska, 2017-07-24
59
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Allt. Den betyder bara allt.
Invånarna flyttar från Björnstad och jobben blir allt färre, men ändå lever drömmen om forna glansdagar - och det är hockeyn som är räddningen. Allt hopp sätts till det lovande juniorlaget och den kommande semifinalen förväntas sätta staden på kartan igen.
Mitt i detta finns Peter, som flyttar hem efter livet som hockeyproffs för att bygga upp sin gamla klubb, och Mira, som slits mellan advokatkarriären och ett tyst liv i skogen som fru och mamma. Där finns också 15-åriga flickor och deras odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men när ett allvarligt brott sker visar det sig hur villigt ett samhälle förfört av framgång är att se mellan fingrarna och hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.
Björnstad är Fredrik Backmans allvarligaste roman hittills. Det är en berättelse om kärleken till en folkrörelse,men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är.
 
 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Björnstad
 2. +
 3. Vi mot er

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi mot er av Fredrik Backman (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Björnstad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sträckläste!
  Christina1974, 19 juli 2019

  Så himla bra skriven bok. Man fängslas in i alla karaktärer. Den berör så otroligt mycket. Långt efter man läst klart sitter man och funderar på historien. Läs den och uppföljaren vi mot er. Bästa på länge.

 2. Lagsporternas bok
  Sofi Modin, 10 maj 2019

  Jag älskar allt med Fredrik Backman, men den här älskar jag lite mindre... Tror det är för att det rör sig i lagsporternas värld, som jag aldrig befunnit mig i och inte har något förhållande till.

 3. En bok värt att läsa
  We$T, 11 mars 2019

  Allt om boken är perfekt, hur dom berättar att benji är homosexuel och david ser han pussa en kille, hur dom berättar att maya blir våldtagen och sedan ingen tror på henne till att hon sen ska skjuta kevin men gör det inte bara för att skrämma honom. Det dåliga är att alla flyttar och spelar för hed sen och dom stänger ner björnstad

 4. Läs! Läs!
  josefine holsby (Höganäs), 31 december 2018

  Bästa bok jag någonsin läst! Bra handling, bra språk och inte minst ett bra budskap! Har du inte läst den så gör det på direkten!

 5. Grymt bra bok!
  stefan, 3 augusti 2018

  En bok som var otroligt bra som jag inte ville sluta läsa. Lätt att komma in i och lätt att bli bekant med karaktärerna i boken. Avspeglar samhället!! Handlar om livet runt en hockeyförening men kunde lika gärna ha varit någon annan idrott eller förening i annat sammanhang.

 6. En bok som väcker starka känslor
  Hedvig Waldenström , 2 februari 2018

  Boken väcker starka känslor hos mig. Sorg, frustration, ilska, glädje, hopp och irration etc . Jag har stundvis gråtit och känt en olidligt ångest. I andra stunden har jag varit arg. Förbannad. Vid något tillfälle blev jag glad och kände hopp.

  Det är en viktig bok. En bok som speglar verkligheten och lyfter ämnen såsom könsroller, identitet, sexualitet, våldtäkt etc.

  Läs den!

 7. Missa inte denna bok!
  Marthina L Bergström, 28 januari 2018

  Vilken bok! Den kom till mig av en slump men jag blev fast i Björnstad från första till sista sidan. En fantastisk berättelse!

 8. En bok att sträckläsa
  Ullis, 19 januari 2018

  Älskade den! En av de bästa jag läst på länge. Väntar på att nästa del ska släppas i pocket så jag lätt kan ta med den på tåget.

 9. Ett måste för alla överambitiösa idrottsföräldrar
  rofred (Västra Frölunda), 19 januari 2018

  En av de starkaste och mest gripande böcker jag läst. Överdrivna reaktioner och mycket starka känslor styr en liten ort och människornas hopp om framgång för sig själva, sina barn och hockeylaget, som allt kretsar runt. Fredrik Backman fick mig att leva mig helt in i vad barns, ungdomars och föräldrars osäkerhet och grupptryck kan förstöra när ambition och egen vinning går före förnuft och medkänsla. Den bok jag haft svårast att göra paus i under många år.

 10. Briljant
  bokmalen (Luleå), 6 januari 2018

  En bok som verkligen fick mig att tänka efter vad som betyder något i livet...så starkt och på något sätt både vackert och brutalt skriven.

 11. Fantastisk!
  Susanne Maria Ärnils, 30 november 2017

  Bästa bok jag läst på länge! Skulle kunna läsa om den en gång till och en gång till... Innehåller så mycket känslor, glädje, vänskap, sorg, ilska, skam, mod. Jag ser fram emot del 2!

 12. Backman levererar !
  Marie Hedlund, 20 november 2017

  Först, när jag förstod att den handlade om hockey, sjönk intresset en bit men jag fortsatte läsa ändå. Och jag är glad att jag gjorde det! Språket är, som vanligt, helt underbart du vill inte att den ska ta slut!

 13. Avskalat manus med planterad spänning
  Unge Herrn, 29 oktober 2017

  Till en början har jag svårt att bli fäst vid boken. Jag är ganska ointresserad av sport och i synnerhet av hockey. Den strama stilen ger mig heller ingen tid att få intresse för hockeyn och den stora hålan som är så besatt av densamme. Från de första sidorna ska man förstå att det är kring denna lek med gummitrissan som allting kretsar. Det finns noll distans till detta faktum, ingen som ifrågasätter det och ingen som ens tänker att det kan finnas något annat. Var, när eller varför min initi... Läs hela recensionen

 14. Hockeystad
  ANNA ERIKSSON (Örnsköldsvik), 25 oktober 2017

  En trög början av boken men ungefär i mitten av boken tar det sig, en typisk story om en småstad där hockeyn är ALLT.

 15. Aktuell i Meeto-tider
  Farmor, 25 oktober 2017

  Känns skrämmande verklig, samtidigt som personerna skildras med ömsinthet. Gav mig en inblick i sportens inre och hur svårt det är att vara ung i dagens samhälle.

 16. Skrämmande
  Villivonkansbooks (Örebro), 3 oktober 2017

  En liten plats med stora drömmar. Med 15-åriga tjejers odödliga vänskap och 17-åring killar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar.
  Björnstad är första delen i en serie. Jag blir alltid lite kluven och skeptisk när det gäller att läsa böcker som jag hört så mycket om och som målats upp till skyarna. Tycker de blir svårare att läsa då, jag blir oftare besviken än med en bok som jag inte hört något om. Till en början tänker jag vad är det här, vad är det som gör att så många snack... Läs hela recensionen

 17. Fantastiskt bra bok!
  Theo, 19 september 2017

  Fredrik har verkligen fångat alla olika nyanser i samspelet mellan oss människor och att det finns många gråszoner beroende på situation. Denna bok väcker många känslor och även frågeställningar till en själv; Hur skulle jag själv agerat i denna situation? Är det OK att tycka så? Skulle även jag vänt bort blicken i den situationen eller skulle jag stått upp?
  Läs den! Du kommer njuta av varje sekund!

Visa alla 17 recensioner

Bloggat om Björnstad