Barmark (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2018-02-06
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc
ISBN
9789175037684

Barmark

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2018-02-06
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hur ska döttrar kunna skydda sig från sina mödrars sorg? Går det att älska sitt barn utan att samtidigt överge det? Varför så mycket blod när ultraljudet visar hjärtslag? I Malin Nords roman Barmark flockas korparna där förluster och rädslor härjar.

Anja och dottern Hanne måste lämna barndomshemmet på myrmarken vid älven. För att förstå sina oroskänslor och den stumma relationen till sin egen mamma börjar Anja läsa sin norska mormors efterlämnade dagböcker: om hennes dramatiska flykt över fjället i december 1942 och om de omöjliga beslut hon tvingades fatta för att rädda livet på sitt ofödda barn.

Barmark är en mörkt skimrande, grym och starkt rörande berättelse om sorg som går i arv mellan generationer. En roman om närhet och avstånd och om de förlorade barn som irrar i de jämtländska skogarna med evigt mörker omkring sig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barmark
 2. +
 3. Nattavaara

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nattavaara av Thomas Engström, Margit Richert (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barmark. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Drabbande skildring av sällan beskriven tid.
  Gudrun Nilsson, 25 mars 2018

  Händelserna omfattar 3 generationers kvinnor. Den nazistiska ockupationen av Norge och en gravid kvinnas flykt till Sverige är upptakten. Kvinnan lämnar sin man och psykiskt handikappade son för flykten. Hennes obarmhärtiga skuld för detta o inflytandet i känslorna mellan de tre generationernas kvinnor. Lite förvirrande ibland. Men gripande o intressant o upplysande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Malin Nord

 • Stilla havet

  Malin Nord

  De möts vid Stilla havet. En romans utan minnen och framtid, bara ett enda långt kaliforniskt ögonblick. De kör bilen rakt ut i landskapet. Lysande fåglar lyfter och skriker i flockar. Hon befinner sig långt hemifrån, långt från snön som faller so...