Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2018-04-09
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
179 x 110 x 19 mm
Vikt
180 g
SAB
Doef
ISBN
9789175038407
Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå (pocket)

Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

(85 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket Svenska, 2018-04-09
75
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Med vetenskapliga grund och genom vardagens möten ger den dig konkreta hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen: dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: Vad gör jag åt det?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå
 2. +
 3. Omgiven av dåliga chefer : varför bra ledarskap är så sällsynt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av dåliga chefer : varför bra ledarskap... av Thomas Erikson (pocket).

Köp båda 2 för 144 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra lärorik bok
  Hallådär, 15 augusti 2021

  En väldigt bra och lärorik bok som jag tror alla kan ha nytta av. Det är otroligt användbart att lära sig mer om hur man fungerar och hur andra fungerar. Den är välskriven och informativ.

 2. Triggar intressanta tankar
  Per , 27 maj 2020

  Oavsett vetenskapliga djupet så stimulerar den insikter om våra olikheter/fördelar.

  Och ger tips på hur man når fram till den som "är på en annan planet".

  Behövligt för alla och mig själv. Rolig att läsa.

  Den hjälpte en snabb (översnabb) kollega av typen "Prata inte när jag avbryter!" att sakta in och börja resonera och ibland även lyssna.

 3. Ovetenskaplig och barnslig
  Insama, 4 november 2019

  Ovetenskaplig och väldigt enkelspårig. Världen går tyvärr inte att dela in i fyra människotyper. Människan är lite mer komplex än så.

 4. Självutnämnd förståsigpåare
  Anna Sofia (Lund), 24 januari 2019

  Författaren har ingen utbildning i beteendevetenskap. Det är väl OK att skriva vad man tycker, ordet är fritt, men utger man sig för att vara expert utan att vara det då är det inte OK.

 5. Lärorik
  Ida Saarinen (Katrineholm), 17 september 2018

  Man kan lära sig mycket med att läsa av personer med denna bok. Man kan lättare se vem som är vem av de olika färgerna.

 6. pseudopsykologi av en skojare
  Aronsson, 23 augusti 2018

  Författaren kallar sig ömsom "beteendevetare" eller "beteendeexpert". I själva verket har han inte läst en enda kurs på någon högskola, allra minst inom beteendevetenskap. "Teorin" som boken bygger på kommer från en nästan 100 år gammal bok av en amerikansk psykolog som är mer känd för att han skapade en seriefigur (Wonder Woman) och togs inte på allvar ens då. Boken har varit framgångsrik därför att den är lättläst - men minst lika mycket för att läsarna helt enkelt har lurats att tro att fö... Läs hela recensionen

 7. Tänkvärt
  Ragnhild Eriksson, 4 augusti 2018

  vet inte hur vetenskapligt underbyggd den är. Men ok visst kan man ha nytta av att tänka in sin omgivning i dessa kategorier. lite jobbig att läsa i värmen.

 8. Fullständigt ovetenskapligt svammel
  Michael Edholm, 3 augusti 2018

  Bygger på ett övergivet paradigm om arketyptänkande. Borde inte få publiceras! Går att läsa och skratta åt hur människor en gång klassifierades av C. G. Jung, för 70 år sedan. Som tur är har vetenskapen blivit bättre än allmängiltiga horoskop.

 9. En bok för alla
  Barbro Ellinor Neuman, 27 juli 2018

  Jag mer eller mindre sträckläste den. Fick snart för mig vem som är vad i min närmaste krets. Upprinnelse till boken var ju väldigt rolig. Jag fick mig många skratt genom sidorna. Man kan ju gå tillbaka och läsa igen och igen.

 10. Fullständigt skräp.
  Matsetal2020, 25 juli 2018

  Personlighet fungerar helt enkelt inte så som Thomas Erikson påstår i den här boken. Det är heller inte ett bra sätt att jämföra sig med andra.* Att han sprider falsk information på sådan stor skala borde göra honom till årets förvillare.

  *Tänk att jag gör testet och får 1p på alla utom grön där jag får 3p. Då blir jag grön. Jämför sen med någon som får 5p på alla utom röd där hen får 6p. Då blir hen röd. Vem är mest grön? Och vem blev grön?

 11. Tänkvärd och rolig med många konkreta tips
  Lena, Lund, 13 juli 2018

  Blir du missförstådd? Förstår du inte hur X kan agera som han/hon gör? Varför agerar vi så annorlunda? Har du fått höra att du är en viss färg? Här kommer förklaringen. En bra och lättläst snackebok på fikarasten, men också seriös med många tips hur du kan nå en viss person. Bra bok för alla för att förstå varandra bättre, anställda, chefer och i alla relationer.

 12. Rolig
  Nina Luokkanen, 10 juli 2018

  Så rolig o bra bok nu analyserar man alla vilken färg dem är och hur andra fungerar jätte intressant läsning

 13. Bra förståelse för personer i sin omgivning

  Boken gav en bra förståelse för hur en själv beter sig och hur man ska hantera andra människor i din omgivning

 14. Denna boken borde ingå i allmänbildningen!
  Emma Fagerberg, 18 juni 2018

  Den gör att man nu förstår - och framför allt accepterar - både sig själv och andra mycket bättre.
  Att vi människor är och tänker olika är såklart ingen nyhet. Men med detta (färg)verktyg blir det betydligt lättare att se vad det kan innebära i olika händelser och sammanhang. vilka bra och... mindre bra egenskaper och tankemönster vi ofta följer. Jag skrattade högt flera gånger av igenkänning då jag läste om både mig själv, mina nära och kära, övriga bekanta, fullkomliga främlingar - och ... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Thomas Erikson