Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2018-05-03
Förlag
Månpocket
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Rag,Doe
ISBN
9789175038452
Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna (pocket)

Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

(85 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket Svenska, 2018-05-03
55
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.
Man vet i dag att hjärnan är enormt föränderlig. Det bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Och det gör i allra högsta grad även motion och träning. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten - till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra "mental växel", till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna, barn, vuxna och gamla.
I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental "uppgradering". Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna
 2. +
 3. Mosleymetoden : gå ner i vikt och förbättra din hälsa med enkelt trestegsprogram

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mosleymetoden : gå ner i vikt och förbättra di... av Dr Michael Mosley (inbunden).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant, men repetitivt, om hjärnan och motion
  Morpheus, 6 augusti 2019

  Efter att ha lyssnat på Hansens sommarprat blev jag sugen på att veta mer och köpte hans bok Hjärnstark. Den är baserad på vetenskapliga studier, men skriven som populärvetenskap för att gemene man ska förstå. Och budskapet är tydligt; Vill du må bättre psykiskt, få bättre minne, koncentration och bli smartare så finns det en universalkur: Rör mer på dig.

  Det här är ingen jobbig, hurtig hälsoguru som pratar utan en hjärnforskare. Data på data talar för hur träning påverkar hjärnan, o... Läs hela recensionen

 2. En bok alla borde läsa
  Lena M, 11 december 2018

  En extremt bra, viktig och läsvärd bok.
  Lättbegriplig, vetenskaplig och mycket tilltalande ! Anders Hansen levererar ett tydligt faktabudskap om betydelsen av fysisk aktivitet.

 3. Grymt bra
  Ather, 2 december 2018

  Bra och intresseväckande bok som jag rekommenderar alla att läsa. Ett viktigt ämne som det borde pratas mer om helt klart.

 4. Nyttig vetenskap i förståelig form
  David Brevik, 18 oktober 2018

  Mycket nyttig och viktig information för hur du kan skapa goda förutsättningar i livet med hjälp av träning. Dessutom lättläst bok.

 5. Utvecklande bok
  Mats Anders Joakim Kronström, 17 september 2018

  Mycket intresset bok som utvecklar vår kunskap på ett bra sätt om vårt välbefinnande . Kan varmt rekommendera denna boken för alla.
  Mycket bra kunskap att inhämta

 6. Bra och inspirerande läsning!
  Metformintant, 29 augusti 2018

  Mycket bra bok om vikten av motion i så många hänseenden, både kroppsligt och själsligt. Borde läsas av många som inte bara vill gå ner i vikt och må bättre utan även de med psykiska problem.

 7. Sommarens bästa!
  Erika, 13 augusti 2018

  Otroligt intressant läsning för den som vill allmänbildas eller har specifikt intresse för psykologi, neurologi eller idrott. Spännande exempel och tillämpningar genom alla kapitel, Stort plus för löpande forskningsreferenser.

 8. Kanon bra
  Nina Luokkanen, 10 juli 2018

  Ska ni läsa en bok så läs denna man förstår allt bättre hur det hänger ihop med må bra o konditionsträning så enkelt

 9. Utmärkt populärvetenskap om angeläget ämne
  Yogibear, 28 juni 2018

  Tydligare har aldrig vikten av motion och träning för alla åldrar visats. De vetenskapliga beläggen för detta läggs fram på ett mycket övertygande sätt.

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Hjärnstark : hur motion och träning stärk...