Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström (pocket)
På topplistor
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2019-04-09
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Crispin Ekström, Emilie (form)
Dimensioner
177 x 110 x 24 mm
Vikt
207 g
SAB
Lz Nordström, Ester Blenda
ISBN
9789175039350
Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström (pocket)

Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2019-04-09
59
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den norm- och banbrytande journalisten som wallraffade långt innan begreppet var uppfunnetHon var den ostyriga pojkflickan som skickades hemifrån för att bli snäll och foglig. Men Ester Blenda Nordström lät sig aldrig tämjas.Som Sveriges första undersökande reporter gjorde hon det ingen annan vågade. Under falsk identitet slet hon som piga på en bondgård, hon levde ett halvår med samer i Lapplands piskande snöstormar och reste som tredjeklasspassagerare med fattiga emigranter till Amerika. Hon räddade hela byar från svältdöden under finska inbördeskriget och deltog i en flera år lång expedition till ett farligt vulkanområde i Sibirien. De banbrytande reportage som hon tog med sig hem förändrade den svenska journalistiken.Ester Blenda Nordström var en av sin tids pionjärer och stjärnor. Hyllad, beundrad och vän med personer som Anders Zorn, Evert Taube och Elin Wägner. Hon körde motorcykel, rökte pipa och trotsade alla normer som begränsade kvinnors liv i början av 1900-talet.Men så plötsligt tystnade hennes starka röst. De spektakulära äventyren och kampen för ett liv på egna villkor visade sig ha ett högt pris.I den första biografin om Ester Blenda Nordström berättar journalisten och författaren Fatima Bremmer historien om vad som fick Sveriges modigaste journalist att tappa modet. Med hjälp av tidigare okända brevsamlingar och dagböcker porträtteras en av 1900-talets mest fascinerande svenska kvinnor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström
  2. +
  3. Scener ur hjärtat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Scener ur hjärtat av Malena Ernman, Beata Ernman, Greta Thunberg, Svante Thunberg (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk kvinnihistoria
    Maria Westerlund Numan, 25 april 2019

    Mycket intressant och läsvärd om en ovanligt tuff och skärpt kvinnlig journalist - den första wallraffaren.
    Vilken lycka att vi får ta del av hennes liv, arbete och äventyr. Hade detta varit en man, så skulle vi nog ha hört om honom tidigare... men nu var det en osedvanlig kvinna. Tack Fredrika Brenner.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fatima Bremmer

Bloggat om Ett jävla solsken : en biografi om Ester ...