Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2017-10-03
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
240 x 210 x 23 mm
Vikt
990 g
SAB
Ncaa
ISBN
9789175455631

Stockholm : då och nu

Inbunden, Svenska, 2017-10-03
225 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vacker och fängslande fotobok om Stockholm då och nu!

Hur såg stadsbilden ut innan Hötorgsskraporna sköt mot höjden? Och hur ser en 105-åring på Stockholm av idag? I SvD-journalisten Johan Lindbergs bok Stockholm då och nu skildras stadens omvandling genom historiska och nytagna foton. Dessutom berättar kända och okända stockholmare om sina personliga minnen från sin hemstad. En både spännande och nostalgifylld läsning, med bilder och berättelser från Stockholm som du garanterat inte sett eller hört förut.

Ingen stad kan stå emot förändringens vindar. Det gäller förstås också bländande vackra Stockholm med dess glittrande vatten och varierande arkitektur. Vid Karlaplan, i hjärtat av Östermalm, låg tidigare en kåkstad. Kungsgatan, Stockholms paradgata, vad för hundra år sedan en smal, backig och undanskymd plats. Den berömda TV-eken på Gärdet omgavs ännu på 1950-talet av en lantlig miljö, helt utan storstadsbrus. I den vackra boken Stockholm då och nu skildras trettio platser i Stockholms olika stadsdelar och deras magiska förvandling då det moderna Sverige tar form.

Journalisten Johan Lindberg driver även Svenska Dagbladets populära blogg Mitt Stockholm samt har skrivit en uppskattad guidebok med samma namn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stockholm : då och nu
 2. +
 3. Stockholmare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stockholmare av Johan Erséus (inbunden).

Köp båda 2 för 554 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Lindberg

 • Mitt Stockholm

  Johan Lindberg

  En inspirerande guide med de bästa tipsen till Stockholm Det är lätt att förälska sig i oslagbart vackra Stockholm. Vår huvudstad sjuder av liv, och varje dag går det att njuta av högklassig teater, spännande utställningar och intressant livemusik...

 • My Stockholm

  Johan Lindberg

  Nu ger vi ut den populära guideboken Mitt Stockholm på engelska! Det är lätt att förälska sig i oslagbart vackra Stockholm. Vår huvudstad sjuder av liv, och varje dag går det att njuta av högklassig teater, spännande utställningar och intressant l...

Bloggat om Stockholm : då och nu