Frostnatt (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2019-04-25
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175459004
Frostnatt (e-bok)

Frostnatt E-bok

Tom Grip 2

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-25

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Ett oväntat avslöjande tvingar den beryktade konsttjuven Tom Grip att återvända till hemstaden.

Stockholm, december 2018. Ett oväntat avslöjande tvingar den beryktade konsttjuven Tom Grip att återvända till sin hemstad för första gången på elva år. Kort därpå utsätts Nationalmuseum för en snillrik kupp. Anders Zorns berömda målning Midsommardans går upp i rök ? och misstankarna faller genast på hemvändaren Grip.

För att rentvå sitt namn är det av största vikt för Tom att finna den skyldige. Jakten på upprättelse försvåras dock av polisen, gamla fiender och en kristen sekt. När det visar sig att också Veronica, Toms följeslagare, är i fara krymper hans handlingsutrymme dramatiskt. Sökandet efter gärningsmannen leder rakt in i det förflutna. Tillbaka i barndomens kvarter sköljer minnena över Tom och hotar att sätta honom ur spel när insatserna är som högst.

Frostnatt är den andra boken i Philip Birks actionladdade serie om Tom Grip. År 2018 debuterade Birk som deckarförfattare med uppmärksammade Kyldygnet. Philip Birks drivna och spännande böcker leder tankarna till Jens Lapidus och Raymond Chandler.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Birk Philip

  • Kyldygnet

    Birk Philip

    Köpenhamn, juni 2016. Danmarks dyraste målning genom tiderna stjäls från nationalmuseet under en stöt som är lika utstuderad som våldsam. Spåren leder till en Malmöbaserad liga, ledd av den ökända Khanen. När konsttjuven Tom Grip, efter flera år p...

  • Tigerstaden

    Birk Philip

    Omvärlden betraktar Tom Grip som död, men innan han kan dra sig undan för gott måste konsttjuven genomföra en sista stöt. Uppdraget är att stjäla ett sedan länge försvunnet Munch-original: den berömda Madonna. Tavlan hålls gömd i Oslo, och Tom är ...