Stumt ljus (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2021-11-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
413 g
SAB
Hc
ISBN
9789175575322
Stumt ljus (inbunden)

Stumt ljus

Inbunden,  Svenska, 2021-11-21
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1912 och första världskriget har ännu inte brutit ut. Vilhelm får i uppdrag att resa till Trieste för ett möte med en filmdistributör. På tåget genom Europa träffar han den några år äldre Simone som arbetar för ett franskt filmbolag. Simone har, liksom Vilhelm, ett tragiskt förflutet. Men är det verkligen en slump att deras vägar korsas? Vilhelm hamnar i okända städers skuggsidor, möter märkliga karaktärer - både levande och möjligen döda och får anledning att undra över om han överhuvudtaget kommer att kunna åka tillbaka till inspelningarna på Svenska Bio.

Stumt ljus är en kärleksförklaring till tiden efter förra sekelskiftet och filmskapandets pionjärer då inte minst kvinnorna hade en framträdande roll. Det är en berättelse om att förhålla sig till sig själv, sanningen och ödet. Hur svårt det än kan vara.

"Stumt ljus av Boris Zetterlund är en skimrande stämningsfull hyllning till livet, äventyret och filmkonsten. Fina miljöskildringar och finurliga blinkningar till verkliga gestalter både inom film och litteratur, ger liv och lust åt berättelsen. Årets hittills mest trivsamma läsupplevelse, särskilt för alla filmintresserade." Thomas Nilsson, HemmaBiotidningen

Boris Zetterlund föddes 1956 i en liten by på halvön Istrien som idag tillhör Kroatien. Platsen har färgat karaktärerna i Stumt ljus. Till Malmö kom han 1961 via flyktingläger utanför Bari och Napoli. Med sin stora passion för film och dess värld var det nästintill omöjligt för Boris att inte skriva sin berättelse som utspelar sig under filmens pionjärtid. Boris är utbildad socialpedagog och bibliotekarie. Idag är han senior advisor i ett företag som levererar it-system till och samarbetar med bibliotek, filmarkiv och museer över hela världen. Förutom några gästspel i Borås och Stockholm har han varit Malmö trogen. Stumt ljus är Boris andra roman. 2018 debuterade han med Kabaré Vemod.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stumt ljus
  2. +
  3. En engagerad dåres näst sista suck

De som köpt den här boken har ofta också köpt En engagerad dåres näst sista suck av Stefan Jarl (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Boris Zetterlund

  • Kabaré Vemod

    Boris Zetterlund

    KABARÉ VEMOD är en roman om två mäns resa genom livet. Den ena genom Europa och den andra i sitt inre. De träffas aldrig. Den äldre av dem är far till den yngre. Deras handlingar och beslut, stora som små, påverkas av tomrummet mellan dem. Detta f...