Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Raili & Ylva (del 2)
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2021-03-15
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
182 g
SAB
Hc
ISBN
9789175575520
Gäld till djävulen (pocket)

Gäld till djävulen

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2021-03-15
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Svenskarna härjar och Bohuslän brinner. Året är 1612 och en man tar djävulen till hjälp för att få tillbaka sin mördade hustru. De flyr upp till Svartevattnet på det vindpinade Bredfjället, men blir snart varse att djävulen inte gör någonting gratis.

År 2012. Julen nalkas och Ylva ligger på psyket och yrar. Läkarna står handfallna och pratar om psykos eller hjärnskada, men Railis efterforskningar tyder på att Ylvas tillstånd har med några gamla syskon att göra. Raili yppar motvilligt sina farhågor för bibliotekskollegan Solveig, och tillsammans börjar de nysta i en härva av lögner, mord och mystik. När Ylva drastiskt blir sämre trotsar de den rytande snöstormen och tar sig till Svartevattnet för att rädda hennes liv.

Ovetande om de dolda krafter som verkar där snubblar de rakt in i ett makabert skeende som obevekligt leder dem in i mörkret.

Gäld till djävulen är den andra fristående delen i serien om Raili och Ylva - en thriller med övernaturliga inslag som utspelar sig i Bohuslän. Första boken heter Hennes ögon blå och den tredje Rummet.

Lisa Hågensen föddes 1966 i Ljungskile, där hon fortfarande bor. Hon har arbetat som svetsare, ekonom, syv, lärarvikarie, elevassistent och bedrivit hästavel, men drömmen att skriva en bok har alltid funnits. År 2014 kom debutboken Hennes ögon blå och sedan dess har hon skrivit flera böcker i olika genrer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gäld till djävulen
 2. +
 3. Hennes ögon blå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hennes ögon blå av Lisa Hågensen (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gäld till djävulen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och obehagligt
  Marias bokhylla, 8 juli 2021

  Om jag vill ha något som är en riktig lättläst bladvändare och väldigt spännande, så vänder jag mig ofta till Lisa Hågensens böcker, och andra delen i serien om Raili & Ylva, Gäld till djävulen, gör mig absolut inte besviken.

  Raili och Ylva håller fortfarande på att hämta sig från upplevelserna från Lövaren, när Ylva börjar träffa en äldre man varje torsdag på jobbet. När Ylva plötsligt blir sjuk och blir inlagd på psyket och börjar muttra om att hitta "boken", börjar Raili nysta i v... Läs hela recensionen

 2. Satan vilken bra bok!
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 31 mars 2021

  Satan vilken bra bok. Jag gillade starkt första delen i serien om Raili och Ylva ("Hennes ögon blå") och andra delen om de två vännerna är ännu bättre. Lisa Hågensens styrka i böckerna om Raili och Ylva tycker jag är de charmerande karaktärerna med tillhörande humor blandat med rå ondska. Dialoger och tankar känns äkta och vardagliga. Ibland osammanhängande precis som det i livet kan vara. "Gäld till djävulen" är en riktig bladvändare som jag läste ut nästan i ett svep. Hågensens sätt att loc... Läs hela recensionen

 3. Mysrys!
  -, 15 mars 2021

  Hågensen har en sällsam förmåga att skriva underhållande böcker som innehåller mystik och magi med toppnoter av humor.

  Språket är lättsamt, dialogerna rappa och karaktärerna genuina. Min favorit är Raili, hennes sätt att uttrycka sig får mig återigen att skratta rakt ut.

  Så, om du vill bli underhållen med spänning, humor och samtidigt uppskattar övernaturliga inslag, då rekommenderar jag varmt att du läser Lisa Hågensens serie om Raili och Ylva!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lisa Hågensen