Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Morden i Västerbotten (del 1)
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2021-08-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
412 g
SAB
Hc
ISBN
9789175575544
Den som illa gör (häftad)

Den som illa gör

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-08-21
171
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Efter en skolskjutning i Umeå hittas en tonåring död med ett automatvapen i händerna. Men brottet visar sig vara mer invecklat än det först framstår. Kommissarie Roland Fransson leds in på en snårig väg där spåren leder till försvunna miljoner ur regionens kassor, en desperat läkare med spelskulder och en galenskap som driver människor att göra oförlåtliga handlingar.

Samtidigt dras Rolands dotter Anna, 14 år och rullstolsburen, in i händelseförloppet och tvingas ta saken i egna händer. Det hela kulminerar i en dramatisk jakt i Västerbottens inland.
Fyrtio år tidigare föds ett barn, frukten av två unga, isolerade syskon. Barnet göms undan och försvinner. Bara mamman vet var. När sanningen kommer fram får det fruktansvärda följder.

Den som illa gör av Umeåläkaren Mikael Andersson handlar om hur en stor summa pengar tillsammans med psykisk ohälsa kan leda till katastrof. Kriminalromanen utspelar sig i den fiktiva byn Bergsjönäs och är första boken i serien Morden i Västerbotten.

Mikael Andersson, född 1966 i Umeå, arbetar som ögonkirurg och överläkare. Efter gymnasiet bodde han ett år i Israel och under läkarutbildningen ett halvår i Vietnam. Idag bor han med sin familj i Umeå. Västerbotten har varit Mikaels hem i större delen av livet, och år 2018 bestämde han sig för att börja skriva med landskapet som kuliss. Kriminalromanen Den som illa gör är hans debut som författare och första boken i serien Morden i Västerbotten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den som illa gör
  2. +
  3. Polcirkeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Polcirkeln av Liza Marklund (inbunden).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den som illa gör. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spännande deckare i inlandsmiljö
    Li Nolin, 26 augusti 2021

    Spännande bok om en skolskjutning på Dragonskolan i Umeå. Lätt att följa med i dem tydligt utmärkta kapitlen med datum samt en liten mening. Miljöbeskrivningarna samt hur dem små byarna får karaktär i boken är fantastisk. Läs!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Andersson