När ljungen blommar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2019-08-21
Förlag
Hoi Förlag
ISBN
9789175577753
När ljungen blommar (e-bok)

När ljungen blommar E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-08-21

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1878. Brevbäraren Mandus Karlsson bor ensam i sin stuga på den vackra men karga Koljön i Bohuslän. Livet går sin gilla gång, med fiske i vattnen kring ön och postrunda mellan gårdarna inne på land två gånger i veckan.
Så en dag kommer ett amerikabrev, adresserat till Mandus ungdomskärlek Kornelia. Brevet är från Östen, Mandus barndomskamrat och Kornelias fästman. Östen som gav sig av och som ingen hört något ifrån. Likt västanvinden blåser brevet dammet av allt det där som hände två decennier tidigare, och det förflutna gör sig påmint på ett omvälvande och oroande sätt.
När ljungen blommar är en roman om gripande människoöden och starka känslor i en enkel vardag där hungern gnager under frusna vinterdagar. Men ibland skimrar tillvaron där man minst kan ana det.

PETRA RHODIN föddes 1972 i Göteborg. Två år gammal flyttade hon till Orust i Bohusläns skärgård, en plats där hennes släkt bott i flera generationer och som inspirerat henne till att skriva debutromanen När ljungen blommar.
Petra är civilingenjör inom industriell ekonomi och har en licentiatexamen i människa-tekniksystem. I dag bor hon i Kungälv utanför Göteborg med sin familj och jobbar med ekonomi och administration på ett byggföretag. Sin egentid delar hon mellan stallet och skrivstugan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rhodin Petra

  • Sommaren utanför

    Rhodin Petra

    Den unga violinisten Annie är ensam hemma i lägenheten i Göteborg. Hon är fast besluten att inte låta sommaren försvinna i väntan på Jonas som har åkt på forskningsresa till Svalbard. Så en dag ?nns den plötsligt där, annonsen hon hoppats ska dyka...