Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-11-12
Förlag
Bredefeldt förlag
ISBN
9789175710129
Kejsarn av Portugallien (e-bok)

Kejsarn av Portugallien (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-11-12
21
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 10 format & utgåvor
Kejsarn av Portugallien publicerades första gången 1914 och utspelar sig i Selma Lagerlöfs hembygd i Värmland. Jan i Skrolycka älskar sin dotter över allt annat. När hon flyttar till Stockholm och inte hör av sig tappar Jan greppet om verkligheten och föreställer sig att dottern, Klara Fina Gulleborg, är kejsarinna av Portugallien och att han själv är kejsare. Hans tankar kretsar hela tiden kring hennes återkomst och vad som ska ske när hon kommer tillbaka. I sin roll som kejsare kan Jan i Skrolycka bryta mot de sociala hierarkierna i trakten.

I ett brev till vännen Sophie Elkan beskriver Lagerlöf bakgrunden till boken. "Handlingen försiggår här i Emtervik i min barndom med alla de gamla figurerna här som bipersoner. Ja huvudpersonen är nog verklig han också, en stackars gubbe som sörjde sig galen av längtan efter sin dotter. [...] Jag ville ha in något av det rörande och naiva, som fanns hos den stackars gubben. Jag vet inte om jag lyckas, jag är just på den punkten, då man ingenting vet."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kejsarn av Portugallien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bästa boken om budskap mellan föräldrar och barn
    maryryb30 , 12 oktober 2018

    Det är första boken av Selma Lagerlöf som jag har läst. Finaste bildigt språk! Det är bra att tänka om sitt liv och kanske ändra något.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Selma Lagerlöf