Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2016-08-16
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Stridh, Sandra (form)
Dimensioner
216 x 147 x 17 mm
Vikt
395 g
SAB
Vmb
ISBN
9789175774190

Sanningen om mat och hälsa : vad säger forskningen?

(17 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-08-16

Slutsåld

Undrar du vad som är sant och inte sant om alla kostråd? Finns det forskning bakom 5:2 metoden, LCHF, Atkinsdieten och lågfettkost? Kan vi lita på Dr Mosley och Livsmedelsverket? Får jag dricka ett glas vin?

Här får du en faktabaserad vägledning i bruset av alla dieter. Och hur gör forskarna när de ska få svar? En introduktion i forskning om mat och hälsa. Boken sammanfattar vad vi vet och inte vet om mat och hälsa.

Måns Rosén har varit adjungerad professor vid Karolinska Institutet, är odontologie hedersdoktor och har i många år varit chef för SBU, den myndighet som utvärderar medicinska metoder. Han har tidigare varit ansvarig för de nationella folkhälsorapporterna och har forskat kring sjukdomars orsaker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sanningen om mat och hälsa : vad säger forskningen?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. LIte för ambitiös
  filip hammarberg, 31 augusti 2017

  Ganska bra bok, men författaren tar sig vatten över huvudet, tycker jag. Alla som är mer än lite intresserade av mat och hälsa har insett vilket komplicerat ämne det är och att beta av hela alltet i en så liten bok fungerar inte riktigt enligt min uppfattning, det blir för mycket förenklingar och lösa antaganden.

 2. Torr men nyttig läsning
  Micke Andersson, 3 mars 2017

  Roséns bok är mer populärvetenskap än facklitteratur. Ändå är den en avmätt, försiktig genomgång av vilka slutsatser vi kan dra, eller inte kan dra, utifrån den samlade forskningen om mat och hälsa. På så sätt är boken motsatsen till de frekvent förekommande matlarmen i media. Som en sådan motsats, eller vederläggning, framstår Sanningen om mat och hälsa som en väldigt viktig bok.

 3. Vad alla borde veta om kost och hälsa!
  Rolf Zale, 3 januari 2017

  En mycket bra genomgång av vad forskningen säger om kost och hälsa! Inte vad enstaka "kostgurus" tror! Dessutom är den skriven på ett lättläst sätt!

 4. Senaste forskningsrönen om mat.
  -, 16 oktober 2016

  Pedagogiskt berättat om senaste forskningsrönen om vår mat. Alla som är intresserad av mat och hälsa får sin nyfikenhet stillad.
  Läs gärna även "Matmyten" som komplement, där tarm-mikroberna spelar stor roll utöver att bara äta hälsosam mat.

 5. Måsteläsning för matintresserade
  Niklas, 2 september 2016

  Boken gav en mycket bra inblick i vetenskapen bakom olika typer av dieter. Författaren förklarar på ett enkelt och pedagogiskt sätt om vilka rön man bör lyssna på då det kommer till mat och hälsa. Bra bok för dem som vill äta rätt men inte vet hur eller vad. Rekommenderas varmt till den som tränar, dietisten eller hemkunskapsläraren som vill veta mer om mat, dieter och hälsa.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Måns Rosén

 • En dödlig dos

  Måns Rosén

  Två stora läkemedelsföretag i Sverige slåss om marknadsandelar. Att utveckla ett nytt läkemedel kostar drygt tio miljarder kronor och de flesta kommer aldrig ut på marknaden. Risken finns också att läkemedlet har allvarliga biverkningar som drabba...