Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2015-01-08
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
146 g
SAB
Oepa-c,Oepb-c
ISBN
9789175790541
Jakten på Kapten Klänning (pocket)

Jakten på Kapten Klänning

(90 röster)  |  Läs 17 recensioner
Pocket Svenska, 2015-01-08
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Historien om polisens jakt på en av Sveriges värsta sexbrottslingar är både spännande och hjärtskärande."
Katarina Wennstam

I juli 2009 knuffas en man ut från sjätte våningen i ett hus i Stockholmsförorten Bredäng. Polisens mordutredning avslöjar att den döde mannen hade en böjelse för våldsamt gruppsex. I förhör säger ett av hans unga kvinnliga offer att en av förövarna är polis. Polisen Jonas Trolle får en chock. Mannen är Göran Lindberg, Kapten Klänning, rektor på Polishögskolan, en förkämpe för jämställdhet som arbetat mot kränkningar och sexism.

Jakten på Kapten Klänning är en sann berättelse om ett unikt brottsfall. Aldrig tidigare har en så hög polischef varit misstänkt för så grova brott som Lindberg. Historien är som hämtad ur en kriminalroman: telefonavlyssning, hemlig spaningsgrupp inom polisen och en husrannsakan på Polishögskolan. Men här skildras också de traumatiserade offren vars liv förändrats för alltid.

Jonas Trolle är kriminalkommissarie vid Länskriminalens spaningsrotel i Stockholm.

Göran Lindberg dömdes 2010 till sex års fängelse för bland annat våldtäkt och grov våldtäkt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jakten på Kapten Klänning
 2. +
 3. Sista rånet : en bok om ett värdetransportrån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sista rånet : en bok om ett värdetransportrån av Anders Adali (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Jakten på Kapten Klänning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra berättelse från en i saken insatt författare.
  Lovisa, 13 februari 2018

  Intressant berättelse om en trasig yrkesprofil. Boken borde ingå som läro och diskussionslitteratur för blivande kriminologer och poliser. Spännande bok helt igenom!

 2. Klart läsvärd
  Krister Nässén, 29 november 2017

  Bra bok av en debutant. Nog är man frågande hur Lindberg klarat sig så länge som han ändå gjorde. Dessutom lite nagelbitarspänning, när författaren återger en husrannsakan på polishögskolan och vad de skulle säga om någon som inte visste vad det gällde kommit på dem.

  Dessutom framstår Lindberg som ännu mer gåtfull efter att jag läst boken. Författaren berättar om en föreläsning när han började sin utbildning, där uppmanade Lindberg alla blivande poliser att göra sig av med vänner som gör det minsta lilla som är olagligt.

 3. Ja, men fy fan vilket svin!
  Hobbybibliotekarien, 2 augusti 2017

  Jonas Trolle, kriminalkommissarie i Stockholm, berättar om spaningsarbetet som fällde Lindberg och det är en berättelse som ger kalla kårar efter ryggraden. Så mycket som upptäcktes av en slump och så mycket som kunde ha undvikits om kopplingar gjorts tidigare. Men ytterst var det nog så att ingen trodde att Lindberg kunde vara skyldig, han som pratade så varmt om jämställdhet och värnade om många andra mjuka frågor, nä, det kan väl inte vara han¿???

  Men jo, och nu var det noga att i... Läs hela recensionen

 4. Läsvärd bok
  Judit, 23 maj 2016

  En människa med dubbelnatur, som var i en ledarposition i samhället.
  Alla som läser boken får stöd att tro på den otroliga, och övervinna sin rädsla och tvivel och avslöja avarter. Jonas Trolle saklig i sin beskrivning. Tack för boken, Jonas.

 5. Jakten på kapten klänning
  Sigrid, 10 november 2015

  Det som var bra var att författaren stod så totalt på kvinnornas sida och helt fördömde förövarna och klädde av kapten klänning in på bara huden (eller pälsen kanske, han kan ju absolut inte vara mänsklig).
  Vad som drar ner betyget är det ibland lite stolpiga språket, hade inget riktigt flöde.

 6. Intressant läsning!
  Asper10, 20 maj 2015

  En mycket intressant läsning där man får följa polisens spaningsarbete inifrån organisationen.
  En reflekterande, självkritisk och självutlämnande berättelse. Lätt att ta till sig och väl värd att läsa.

 7. Utmärkt, initierat och personligt, Jonas Trolle!

  En skrämmande redogörelse över hur en person i en respekterad och ledande samhällsposition sitter fast/krälar i sina sexualneurotiska drifter..... Man undrar helt klart hur många fler välartade/ovälartade herrar det finns därute, mitt ibland oss, av "kapten klännings" kaliber.....
  Denna bok borde finnas tillgänglig som litteratur på högstadiet, för att i möjligaste mån göra det möjligt för unga kvinnor att tydligt bli medvetna om perverterade herrars taktik och framfart....
  Jonas Tro... Läs hela recensionen

 8. berörande och intresssant om känsligt polisarbete
  Rosita Larsson, 13 maj 2015

  Man får följa utredningen ur den ansvarige poliskommissariens perspektiv. Det är ett imponerade spaningsarbete där man samtidigt får tillgång till vad kommissarien tycker och tänker, helt omaskerat.
  Detta uppväger det vidriga i redogörelserna över Lindbergs övergrepp. De återges sakligt och utan varken över- eller underdrifter.
  En positiv effekt för egen del är mitt ökade förtroende och respekt för polisarbete och att offren på detta sätt kan få upprättelse.

 9. Ger en bild av dubbelmänniskan...

  Mycket gripande och intressant. Händelsen som den redovisas leder osökt till att läsa hela boken i ett bra tempo. Ingen bok som drar ut på tiden. Den visar dubbelmänniskan i den som spelar huvudrollen - kapten klänning - men också omgivningen. En omgivning där många inblandade ser upp till personen som "ser dem" och talar jämställdhet m m för de som lider av komplex och vill själva bli sedda. Kapten klänningen talar till dem och språkligt förför dem.
  Så har vi det tragiska, där han liksom... Läs hela recensionen

 10. Kapten Klänning
  Arne Edman, 15 mars 2015

  Mycket bra skriven.
  Personligt skriven så att man känner hur det är att utreda ett sådant fall.
  En kriminalkommisarie som skriver som de bästa författarna.
  Otäcka delar bitvis.

 11. Kunskap om ämnet
  Anders Reinhold Blide, 13 mars 2015

  Intressant och skrämmande läsning om en förvriden dubbelnatur som lever i den halvvärld som fått
  ännu mer näring via nätet. Författaren som är polisen som var med och avslöjade K Klänning har inte ett polisjobb som är särskilt uppbyggligt med tanke på träsket han skall klafsa fram i för att sätta fast dessa sexuellt sjuka människor.

 12. Jakten på Kapten Klänning
  Eisabeth Andersson, 12 mars 2015

  Mycket intressant och välskriven bok av en sakkunnig kommissarie. Jonas Trolle har byggt upp en deckarspänning, men innehållet blir mer magstarkt än en vanlig deckare, eftersom den ohyggliga historien vilar på ett verkligt scenario.

  Det bästa med boken är att den ger en mer personlig bild av personen bakom dåden, en bild som gör att man får perspektiv och förstår att tillvaron är sammansatt och svårbedömd.

  Jag beundrar också Jonas Trolle frispråkighet och uppriktighet och ... Läs hela recensionen

 13. Bra bok
  Amanda , 23 februari 2015

  Lättläst bok där man ut ett polisperspektiv får följa jakten från start till slut. Tyckte boken var bra och intressant. Lite för övergripande och kortfattad ibland, man hade velat veta mer.

 14. Sanning
  Mette Emine Olivia Regnell, 19 februari 2015

  Att läsa om hur det går till och att det finns personer som verkligen jobbar för rättvisa det känns bra.

 15. Polis gris
  ubb, 17 februari 2015

  Denna bok handlar nästan lika mycket om författaren och hans liv och familj. Det kan verka lite missvisande när man läser titeln på boken. Det är samtidigt skrämmande att en polis för att han har en hög befattning kan få komma undan med sådana svinerier under många år.

 16. Har ingen passande rubrik
  Göthe Emriksson, 17 februari 2015

  Innehållet var "djvl" äcklig, tyvärr. Han är inte värd att skriva en bok om. Otroligt att han fick så lindrigt straff.

 17. Oerhört intressant
  Frida Olsson, 17 februari 2015

  Inte för de känsliga, men definitivt läsvärd. Jonas Trolle berättar på ett fängslande och intressant sätt om en av vår nutids största polisskandaler.

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av Jonas Trolle

 • Bröder

  Jonas Trolle

  Erhan och Robin växer tillsammans upp under 1990-talet i Jordbro, söder om Stockholm. I början av 2000-talet drabbas Sverige ständigt av värdetransportrån. Killarna och deras kompisar är inblandade i flera av kupperna. Robin bor fortfarande hemma ...

Bloggat om Jakten på Kapten Klänning