Sockerbomben 3.0 : bli fri från ditt sockerberoende (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
437
Utgivningsdatum
2017-03-21
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
177 x 110 x 28 mm
Vikt
249 g
SAB
Vcbb,Vmb
ISBN
9789175792231
Sockerbomben 3.0 : bli fri från ditt sockerberoende (pocket)

Sockerbomben 3.0 : bli fri från ditt sockerberoende

(23 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2017-03-21
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Att socker är skadligt vet alla ändå konsumerar vi mer än någonsin. Varför är det så?

För att klara av att motstå suget måste vi helt enkelt förstå varför vi gång på gång trillar i sockerfällan. Problemet är att råden vi får från sjukvården, media och hälsoförespråkare låter likadant för alla när det i själva verket är stor skillnad på att ha ett socialt bruk, ett skadligt bruk eller ett beroende. Vägen till ett sundare liv ser därför olika ut för de skilda grupperna.

I denna uppdaterade och omarbetade utgåva av Sockerbomben får du lära dig skillnaden mellan de olika kategorierna. Du kan själv avgöra vilken grupp du tillhör och ta reda på vad just du behöver göra för att minska ditt sockersug och få ett bättre och friskare liv.

Sockerbomben har getts ut på fem olika språk och sålts i över 70 000 exemplar.

BITTEN JONSSON är legitimerad sjuksköterska och utbildad inom beroende/addiktion. Hon är Sveriges främsta expert på sockerberoende med över 20 års erfarenhet av framgångsrik behandling av över 6 000 patienter och en uppskattad föreläsare i Skandinavien och USA.

PIA NORDSTRÖM är journalist med inriktning på hälsa, medicin och mat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sockerbomben 3.0 : bli fri från ditt sockerberoende
 2. +
 3. Sockerbomben - i din hjärna. Bli fri från ditt sockerberoende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sockerbomben - i din hjärna. Bli fri från ditt ... av Bitten Jonsson, Pia Nordström (inbunden).

Köp båda 2 för 251 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Sockerbomben 3.0 : bli fri från ditt sockerberoende. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. medicinsk okunskap
  Peter S., 10 december 2019

  Jag är läkare och mycket av det som presenteras helt okritisk är bara fel. Det är dock mycket intressant å höra om beroende medicin som man tyvärr inte lär sig så mycket om på studiet.
  Bocken är inspirerande och jag själv ser på socker nu som en drog som jag måste undvika då jag också är en nykter alkolist som bytte alkohol med godis -där också detta blev et missbruk. Men å låta alla dessa medicinska påstående bli presenterad utan koll gör att jag ger boken 1/5 i betyg.

 2. Kan förändra liv.
  Johan, 28 augusti 2019

  Boken skapar förståelse kring de mekanismer som gör att man både äter och gör saker som man egentligen inte tänkt sig, men som just i stunden helt enkelt var för lockande. Med den kunskapen är det mycket lättare att förstå och bryta dåliga vanor och mönster i sitt liv.

 3. Ett måste för den som vill förstå beroendesjukdom
  A Bjurling , 9 augusti 2018

  Bittens raka, tydliga och vetenskapligt upbbackade sätt att beskriva beroendesjukdomen fångade mitt intresse direkt och jag tog mig igenom boken på några dagar. Den fick mig att reflektera över min egen situation och faktiskt söka hjälp. Den beskriver och ger exempel på ett sätt som hjälper den som är osäker lika mycket som den som bara vill lära sig mera om vad det innebär att vara (socker)beroende, vilka andra utlopp som finns, hur det påverkar en beroende människa och relationerna omkring ... Läs hela recensionen

 4. Inte en bra bok
  Jimmy, 23 juni 2018

  Nej, detta är inte en bra bok. 2 avgörande anledningar för min del:

  1. Undersökningar av sina egna hormonella tillstånd eller mätning av vissa ämnen i kroppen kan göras med frågeformulär. Dessa kräver egentligen medicinsk utrustning för att göra än att baseras på egenuppskattning. Än mer kräver de kanske medicinsk personal att tolka dem, dessutom.

  2. Narrativen om människor i ett sockerberoende påminner om språket som används vid en reality-show. De är vinklade. Detta skapa... Läs hela recensionen

 5. Intressant och givande
  Lisa, Göteborg, 17 november 2017

  Det är en intressant och givande bok men väldigt mycket fokus på direkt beroende, mindre på socialt missbruk. Dessutom hade texten mått bra av viss revidering. Bitten Jonsson verkar besitta en gedigen kompetens men det är lite väl många utropstecken i boken, vilket ibland ger den en skrikig ton. Det är synd när irritation över språket kommer emellan och stör fokus på innehållet. Dock - absolut en läsvärd och intressant bok!

 6. Inte för den som förnekar
  Liselotte Löfvander, 5 oktober 2017

  Fantastiskt uppvaknande. Smärtsam att läsa, men även så upplyftande.
  Titeln skrämmer dock många som "inte tror" att det är farligt att äta godis, snabba kolhydrater etc.
  Men strunta i titeln, läs eller lyssna på boken, den gäller alla!

 7. Skollitteratur
  Anitabs, 13 april 2017

  Den här boken borde vara kurslitteratur i skolan dvs alla barn skulle någon gång få känna till symptom på sockerberoende.

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Sockerbomben 3.0 : bli fri från ditt sock...