Det svenska hatet : en berättelse om vår tid (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
550
Utgivningsdatum
2017-09-20
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
177 x 110 x 32 mm
Vikt
309 g
SAB
Ocgh-c,Ocgk-c,Ohe,Kc.59
ISBN
9789175792507

Det svenska hatet : en berättelse om vår tid

(17 röster)  |   Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-09-20

Slutsåld

"En isande lägesrapport om den svenska rasismen. Gör därför texter som Gellert Tamas Det svenska hatet till obligatorisk skolläsning."
Dagens Nyheter

"En omistlig krönika."
Aftonbladet

"En skräckresa i jihadistisk och högerextremistisk samtidshistoria. Men det är också en bok om Kent Ekeroth och en varning till naiva opinionsbildare."
Sydsvenskan

"Oerhört viktig för den som vill förstå samtiden."
Borås tidning

"Sträckläsningsbok."
Hallands Nyheter

"Ett magistralt verk om hur det svenska samtalsklimatet har förråats."
ETC

"En viktig inlaga om det som partiet försöker dölja."
Svenska Dagbladet

Vad är det egentligen som har hänt med Sverige? Hur kunde två hatfyllda rörelser den militanta islamismen och de islamfientliga organisationerna få så stor makt att påverka det offentliga samtalet? Och hur ska vi förstå och hantera detta verbala och tidvis fysiska våld?

Efter succéerna med Lasermannen och De apatiska återvänder Gellert Tamas till vår moderna samtidshistoria. I den tredje och avslutande delen av sin trilogi om Sverige låter han läsaren återuppleva några av de senaste decenniernas mest avgörande ögonblick och komma under huden på några av dess huvudpersoner.

Det är en bok om Kent Ekeroth, som med sitt arbete med Avpixlat och den internationella counterjihadrörelsen varit central i framväxten av det svenska hatet. Det är en bok om självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska jihadkrigarna.

I Det svenska hatet skildras de människor som format det moderna svenska hatet. Det är ett nära tecknat reportage om det politiska och personliga hatet. Det är en djuplodande granskning av två "huvudfiender" i en påstådd kamp mellan civilisationer som i själva verket både behöver och använder sig av varandra.

Gellert Tamas är författare, journalist och dokumentärfilmare. Hans prisbelönta bok Lasermannen har sålts i mer än 200 000 exemplar, översatts till ett dussin språk och blivit både en rosad tv-serie och en teaterpjäs.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det svenska hatet : en berättelse om vår tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Omistlig bok. Alla borde läsa före valet...
  Antares (Stockholm), 25 juli 2018

  ... särskilt alla som fortfarande inbillar sig att SD är ett vanligt parti. Läs innan det är för sent! Tamas bevisar bortom alla tvivel att det är SD som ligger bakom de flesta organiserade hatkampanjer på nätet. Läs innan det är för sent!
  Också viktiga insikter om hur hatet från detta håll göder hatet hos fanatiska muslimer.

 2. Superviktig bok
  Frippe, 23 juli 2018

  Oerhört avslöjande om de invandrade bröderna Ekeroth. Borde läsas i skolorna (och överallt annars). Om svenska folket läste denna bok skulle rösterna på SD sjunka drastiskt.

 3. Ögonöppnande
  D.R, 20 november 2017

  Värd att läsa för att få en inblick i den politiska värld som präglar Sverige idag på många sätt. Samtidigt får vi reda på radikaliseringsprocesser på andra platser som Norge, Frankrike etc.

 4. Önskar att det var fiktion
  Gerhard Nuss, 30 oktober 2017

  Att boken handlar om en personkrets som har inflytande i vårt land är skrämmande. Om alla läste den här boken hade SD och liknande satt sina sista potatis.
  Sprid den för Sveriges skull!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Gellert Tamas