Den blå karbunkeln (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2015-11-25
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Översättare
Tom Wilson
Originaltitel
The Adventure of the Blue Carbuncle
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
148 x 103 x 3 mm
Vikt
49 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789175891026

Den blå karbunkeln

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2015-11-25
33 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Den skotske författaren Arthur Conan Doyle (1859-1930) är mest känd för som skaparen av den legendariske detektiven Sherlock Holmes. Karaktären figurerar i över sextio berättelser och har även gestaltats i pjäser, filmer och tv-serier; just nu kan vi se honom i de pågående serierna Sherlock och Elementary. I Den blå karbunkeln följer vi med Sherlock och hans ständige följeslagare Dr Watson när de på Londons snöiga gator ska lösa mysteriet med en borttappad julgås. Men Holmes trevliga förströelse visar sig vara ett allvarligare fall än han först trott - när gåsen styckas upp hittar de nämligen grevinnan Morcars stulna karbunkel. Novellen är hämtad ur samlingen Sherock Holmes Äfventyr (1907).

Gåsen, mr Holmes, gåsen! utbrast han och kunde knappt få fram orden.
Hur är det fatt med den? Har den fått liv igen och flaxat ut genom köksfönstret? svarade Holmes och vände sig om på soffan för att närmare betrakta mannens upprörda min.
Se här vad min hustru fann i krävan!
Han höll fram handen, och mitt i den såg vi en glittrande blå sten, något mindre än en kaffeböna, men av sådan klarhet och glans, att den tinrade som en elektrisk gnista i hans mörka, flata hand. Sherlock Holmes satte sig upp med en vissling.

Den blå karbunkeln är Novellix nr 75. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format tryckt bok, e-bok och ljudbok. Du kan även prenumerera på dem. Läs mer på novellix.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den blå karbunkeln
  2. +
  3. Den snillrike riddaren Don Quijote av La Mancha

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den snillrike riddaren Don Quijote av La Mancha av Miguel De Cervantes Saavedra (storpocket).

Köp båda 2 för 147 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den blå karbunkeln