Nattrodd (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2018-08-17
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
148 x 105 x 5 mm
Vikt
46 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789175892795
Nattrodd (häftad)

Nattrodd

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2018-08-17
59
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nattrodd Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vid klipphällen där hon och Alice hade badat fötterna på eftermiddagen låg en eka. En tjärad eka som trots månljuset var så kolsvart att den framträdde som en silhuett mot stenen och vattnet. Ingen satt i den. Det var dunsen när den slog emot klippan som hade väckt henne. Monika blinkade igen, riktigt knep ihop ögonen för att tvinga bort bilden från sin näthinna. När hon öppnade dem igen låg ekan fortfarande där, orörlig i den vindstilla natten.

Ekan. Den fördömda ekan. Den har hittat mig.

I över sjuttio år har de två vännerna känt varandra. I över femtio år har de varje sommar campat på samma ö. I över sextio år har de delat en mörk hemlighet, som mitt i skärgårdsidyllen plötsligt gör sig påmind och hotar att ta livet av dem båda.

John Ajvide Lindqvist, född 1968, är en av Sveriges främsta skräckförfattare. Hösten 2014 släpptes novellen Speciella omständigheter på Novellix. Nu kommer Nattrodd, John Ajvide Lindqvists andra novell skriven för och utgiven av förlaget.

Nattrodd börjar vardagligt men det finns gamla och självklart hemska minnen på ön där den utspelar sig. Perfekt läsning när höstmörkret börjar sänka sig över landet. Om jag var lärare skulle jag dela ut den här boxen i skolan. Edgar Allan Poes klassiker Den svarta katten trollband en 6:a vi läste högt för på den tiden många studenter vikarierade som lärare. Den har ett direkt tilltal som även fick de värsta små ligisterna att haja till och knipa igen. Det är trots allt en mördare som talar från fängelset. Ett av de lyckligare bevisen på litteraturens kraft jag har upplevt.

Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nattrodd
  2. +
  3. Verkligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Verkligheten av John Ajvide Lindqvist (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist