Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
390
Utgivningsdatum
2014-02-21
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
236 x 150 x 25 mm
Vikt
677 g
Komponenter
Paperback
SAB
Kb.2,S-b:k.2
ISBN
9789175930619
Vikingarnas stridskonst (häftad)

Vikingarnas stridskonst

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-02-21
259
  • Skickas från oss inom 10-15 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vikingarnas stridskonst Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Man har länge vetat att vikingarna var erkänt skickliga krigare i de flesta former av vapenkamp, men forskningen inom detta område har varit liten.

Lars Magnar Enoksen har länge ägnat sig åt att studera de historiska källor som omnämner vikingarnas stridskonst; arkeologiska fynd, samtida figuravbildningar, runinskriptioner, bildstenar, medeltida landskapslagar och mycket annat, och sammanställt en pedagogisk och initierad dokumentation av de huvuddrag och särdrag som kännetecknade vikingarnas stridskonst.

Läsaren får inblick i hur de vikingatida nordborna tränade upp sina stridsfärdigheter. Tonvikten är lagd på den enskilde krigarens närstridskunskaper i så väl vapenkamp som vapenlös kamp, men även stridsgrupperingar vid fältslag och vikingaflottors sjöstrider berörs i boken.

I Vikingarnas stridskonst varvas längre och kortare citat ur högklassiga historiska källskrifter med noggranna analyser av de delar av textinnehållet som berör vikingarnas stridskonst. Alla historiska källskrifter består för övrigt av nyöversättningar som gjorts speciellt för denna bok. Dessutom är ett helt kapitel i boken avsatt för en genomgång av samliga källskrifters historiska proveniens.

Lars Magnar Enoksen är en ickeakademisk forskare och författare, han har länge studerat vikingarna och i synnerhet deras skrift och stridskonst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vikingarnas stridskonst
  2. +
  3. Vårt alltid skiftande klimat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårt alltid skiftande klimat av Eva Marie Brekkestö (inbunden).

Köp båda 2 för 494 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Magnar Enoksen