Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Anna Varga (del 1)
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2018-09-28
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
188 g
SAB
Hc
ISBN
9789176298114

Innan snön faller

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-09-28
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Höstens mörker sänker sig över Säter, den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Dalarna. Bakom byggnadernas vackra fasader sitter de brottslingar som är för sjuka för att avtjäna sina straff i vanligt fängelse.

Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har fått en tjänst vid kliniken. Men arbetsglädjen lägger sig snabbt när Anna får hotfulla meddelanden och en patient hittas död. Vad är det som pågår, vilka är de andra och vad finns i rum 55? När hoten mot Anna blir allt grövre är det tydligt att någon eller några inte vill att hon ska gräva djupare i vad som pågår på Säter. Vem kan Anna egentligen lita på? Kommer hon att få reda på sanningen?

Innan snön faller är den första delen i en ny spänningsserie om psykologen Anna Varga vid den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Dalarna.

HELENA KUBICEK BOYE, född 1976, bosatt i Malmö tillsammans med sina två döttrar. Hon är psykolog, föreläsare och författare. Har har skrivit böcker inom psykologi och är en etablerad föreläsare med en uppmärksammad TEDx-föreläsning om sömn. I sina spänningsromaner utforskar hon gränsen mellan det normala och vansinnet.

"Styrkan i boken ligger i hur Kubicek Boye bygger upp suggestiva miljöer och skräckstämningar på Säter."
- Kerstin Bergman, Borås Tidning

"En väldigt ruggig, spännande och intressant debut av Helena Kubicek Boye."
- Boksystrar

"En berättelse som ger inblick i mentalsjukvårdens slutna värld."
- Inger Wassenius, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Innan snön faller
 2. +
 3. När allt brister

De som köpt den här boken har ofta också köpt När allt brister av Helena Kubicek Boye (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Innan snön faller. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bladvändare av en lovande debutant!
  David Danielsson, 27 juli 2022

  Anna Varga är en ung nyutexaminerad psykolog som tar en tjänst på rättspsykiatriska kliniken i Säter. Där har även hennes väninna från Stockholm, Line, sin specialisttjänstgöring. Vi introduceras till ett antal karaktärer både kring huvudpersonen Anna, Line och de anställda på vårdinrättningen, samt en kriminalkommissarie och journalister. Som läsare får vi veta att det finns en skandal som har drabbat kliniken i nära tid - den tidigare psykologen försvann spårlöst, och den förmodade myten om... Läs hela recensionen

 2. H.K:Boye; Innan snön faller

  Skönlitterär spänning med ny författare - DEBUT bok, med krispigt fräscht ämne och miljö. Vi Hamnar i Säter i Dalarna, på rättspsyk, ett ställe där min mor en gång jobbat med fastspända (jag själv är undersköterska, psykiatri= Mentalsköterska) Så mitt i prick-rysande, då stället finns och i verkligheten bär på skumma berättelser och många osaliga andar...¿..
  332 sidor där vi får fundera över vad är normalt och vad är vansinne, känsla av vem är & vad är friskt/sjukt
  Vi får följa Psykol... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Helena Kubicek Boye