Straffet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (322.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Freya & Huldar (del 2)
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2020-06-19
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789176339404
Straffet (ljudbok)

Straffet Ljudbok

(21 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-06-19

Styckköp

133

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett mord på en flicka. En lista över framtida offer.
Nu måste Huldar och Freyja göra allt för att hinna före mördaren.


Tolv år efter mordet på en flicka påträffas en tidskapsel nedgrävd i Reykjavik. Förutom tio år gamla brev, skrivna av en skolklass, innehåller den också en lista med initialer på framtida mordoffer. Kort därpå hittas två stympade händer. Det är tydligt att de avlägsnats medan personen var vid liv, men ändå har polisen inga rapporter om någon saknad eller skadad. När den första kroppen väl dyker upp följs den snabbt av ytterligare en, och det står klart att brevet i tidskapseln inte är ett barns oskyldiga påhitt.

Polisen Huldar har degraderats på grund av sitt agerande i ett tidigare fall, och det är inte bara relationen till kollegorna som skaver. Barnpsykologen Freyja vill inte heller ha med honom att göra, vilket han försöker reparera genom att ta in henne i sin nya utredning. Men när Freyja och Huldar dras allt djupare in i fallet - och mördarens mörka värld - upptäcker de att inget är som det verkar.
---
Straffet är den andra fristående boken i Yrsa Sigurdardóttirs hyllade serie om polisen Huldar och barnpsykologen Freyja. Den första - hyllade Arvet - kom på svenska 2019.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Yrsa Sigurdardottir