Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Isle of Lewis-trilogin (del 3)
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2015-07-29
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Charlotte Hjukström
Originaltitel
The Chessmen
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
210 x 146 x 20 mm
Vikt
578 g
SAB
Hce
ISBN
9789176455623

Lewispjäserna

(55 röster)  |   Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-07-29
114
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
»En av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« | MAGNUS UTVIK, GOMORRON SVERIGE, SVT

»Lewismannen stannar kvar i minnet och är faktiskt ännu bättre än Svarthuset.« | LOTTA OLSSON, DN väljer Lewismannen till en av de 100 bästa deckarna genom tiderna.

»Jag ser mycket fram emot att återvända till Isle of Lewis.« | GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET

Fin Macleod - numera säkerhetschef på en privatägd egendom på Isle of Lewis - får i uppdrag att utreda en våg av illegal jakt på ön.
Hans efterforskningar återförenar honom med Whistler Macaskill - en lokal tjuvskytt som var Fins bästa kompis under tonåren. Whistler bär sedan länge på en stor hemlighet. Och när återföreningen tar en mörk, våldsam vändning inser Fin att det skulle kunna bli förödande för ön om sanningen kom fram.
I svensk översättning av Charlotte Hjukström.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Svarthuset - första delen i hans »Lewis-trilogi« om Edinburgh-polisen Fin Macleod - hyllades av kritikerna och vann en rad priser, bland annat The Cezam Prix Littéraire i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Lewispjäserna [The Chess Men] är den tredje och avslutande boken i trilogin.

»Lewistrilogin handlar egentligen om att bli vuxen och omvärdera sin barndom och ungdom. Man känner, konstigt nog, igen sig själv i Peter Mays deckare från en liten vindpinad ö i Skottland.« | LOTTA OLSSON, DN

»En av de absolut bästa deckarserierna på senare år.« | THE INDEPENDENT
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lewispjäserna
 2. +
 3. Lewismannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lewismannen av Peter May (inbunden).

Köp båda 2 för 263 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Lewispjäserna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hebriderna i repris
  Göran Stafrin, 29 mars 2017

  Handlar liksom föregångarna, Svarthuset och Lewismannen, nästan lika mycket om det speciella landskapet i Hebriderna som om kriminalgåtan.

  Likaså gräver den avdankade poliskommissarien Fin MacLeod fram gåtans lösning ur gamla händelser med hjälp av vänner och bekanta från sin ungdom. Den här gången kändes dock upplösningen lite snöplig. Detta lär ju vara den sista boken i serien så kanske May hade tröttnat och bara ville avsluta trilogin?

  Lewispjäserna är läsvärd men inte alls i klass med föregångarna.

 2. Lewispjäserna
  Lars Åke S, 7 mars 2017

  Nästan lika bra som Lewismannen, vilken jag tycker är den bästa i trilogin. Författaren målar verkligen upp miljöer och personer på ett fantastiskt sätt.

 3. Ännu en succe av Peter May
  BENGT TEBRING, 12 januari 2016

  Ännu en härlig bok av Peter May. Fantastiska miljöer. Man vill gärna åka dit.
  Men börja med Svarthuset eftersom det rör sig om en trilogi.
  Man får mest behållning om man läser dem i rätt ordning.

 4. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 16 december 2015

  Det här är den tredje och avslutande boken i Lewis-trilogin av Peter May. Jag har läst dom två tidigare böckerna, och tyckte att dom var mycket bra. Här är en länk till min recension av den första boken, "Svarthuset", och här är en länk till min recension av den andra boken, "Lewismannen".

  Och "Lewispjäserna" var precis lika bra den, som dom två tidigare böckerna. Framförallt så är det miljöskildringarna som fångar mig mest i dom här böckerna, på ön Isle of Lewis, i Yttre Hebriderna... Läs hela recensionen

 5. Sista Lewisskildringen
  -, 26 oktober 2015

  Men vilken serie på tre ytterst läsvärda böcker! Man hoppas nästan att Peter May ångrar sig och fortsätter att skriva om Lewis. Jag kommer i alla fall att hålla ögonen öppna för nya utgåvor av denne begåvade författare! Hoppas att det inte dröjer så länge ...
  Om du ännu inte läst de tre böckerna har du en fantastisk upplevelse framför dig! Det är åratal sen jag blev så entusiastisk över en ny författarbekantskap. Faktiskt ända sedan Dalen som dränktes (Peter Robinson) kom ut, tror jag.

 6. Yttrehybriderna
  Anna-Lena Irene Scott, 13 oktober 2015

  Peter May fångar ens intresse med på en gång. Spännande fascinerande miljö.Man får även använda sin egen fantasi. Böckerna är lite mörka men på ett realistiskt sätt. Jag kan tro att det var är tufft att leva ute på öarna med tuff miljö.har läst alla böcker o väntar på nästa.

 7. Man får lust att resa till Hebriderna
  Stina, 25 september 2015

  Fantastiska naturbeskrivningar, man kan nästan se det framför sig. Fina beskrivningar om vänskap. Ett utmärkt språk. Dessutom, förstås, väldigt spännande. Vad hände? Varför? Peter Mayn är en ny favorit för mig efter att jag läst alla delarna i denna trilogi.

 8. Ett smärtsamt avsked
  Jörgen Olofsson, 17 september 2015

  Det är med ett vemod man läser den sista boken i Peter Mays triologi. För han lyckas ånyo på ett nyanserat och kittlande sätt genom att gå från nuet och tillbaka i tiden bygga upp sina karaktärer kring historian om ett mord. Platser och människor jag personligen åter igen skulle vilja möta.Ramverket är som vanligt ögruppen yttre Hebreiderna med sina människor färgade av sitt arv och miljö. Med ett gott öga till detaljer och människans förtjänster och tillkortakommanden målar han åter igen u... Läs hela recensionen

 9. Lewis trilogin
  Helen Elmquist, 2 september 2015

  Lewis trilogin är en av de mest välskrivna böckerna i deckargenren jag har läst på mycket länge. Naturskildringen av Yttre Hebriderna samverkar med människoödena. Brotten avspeglar sig i öns kultur och traditioner, och människornas beteenden som formats av det hårda livet på en karg ö i havet. Naturens utmaningar lägger brotten i dagen. Efter att ha läst Svarthuset kan man knappt vänta innan man får följa fortsättningen av kommissarie Finns återkomst till ön. Även om det är samma översättare... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Peter May