Den som finner (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (498.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Mr Mercedes (del 2)
Inläsare
Johan Svensson
Utgivningsdatum
2016-05-19
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
John-Henri Holmberg
ISBN
9789176512401
Den som finner (ljudbok)

Den som finner Ljudbok

(16 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2016-05-19

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När beundran blir till besatthet

Den som finner är den fristående andra delen i Stephen Kings thriller-trilogi om Bill Hodges. Den första delen, Mr Mercedes, hyllades av kritikerna och tilldelades årets Edgar Award för bästa spänningsroman 2015.Morris Bellamy är författaren John Rothsteins allra största fan. Han är fullkomligt besatt av den geniförklarade Rothstein och hans romaner om Jimmy Gold. Men Morris är besviken på sin idol. Rothstein har slutat skriva, och sålt sig till reklambranschen. Som straff måste han dö.

Efter att ha skjutit ihjäl Rothstein i författarens eget hem får Morris inte bara med sig pengarna i kassaskåpet, utan också en trave anteckningsböcker som bland annat visar sig innehålla det handskrivna manuset till ytterligare en Gold-roman. Morris hinner precis gömma undan anteckningsböckerna när omständigheterna gör att han hamnar i fängelse för ett annat brott.

Åratal senare finner en liten pojke vid namn Pete Saubers den undangömda skatten. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin ägo. Den pensionerade kriminalaren Bill Hodges får nys om Petes trängda situation, och tillsammans med sina medhjälpare Holly och Jerome dras han in i fallet och i Morris Bellamys vansinne.

"Kings fantastiska nya stanna-uppe-och-läs-hela-natten-thriller är en smart och träffande berättelse om litterär besatthet, som påminner om klassikern Lida ... underbar, otäck, rörande."
The Washington PostÖversättare:John-Henri Holmberg,
Formgivare:Miroslav Sokcic
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stephen King