För att kunna leva: en nordkoreansk flickas resa till frihet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2015-11-02
Upplaga
1
Förlag
Massolit Förlag
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
In order to live
Medarbetare
Friberg, Marie-Louise (form)
Dimensioner
242 x 165 x 15 mm
Vikt
513 g
ISBN
9789176610244
För att kunna leva: en nordkoreansk flickas resa till frihet (inbunden)

För att kunna leva: en nordkoreansk flickas resa till frihet

(24 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-11-02
214
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Yeonmi Park drömde inte om frihet när hon flydde från Nordkorea. Hon visste inte ens vad frihet innebar. Det enda hon visste var att hon flydde för livet, att om hon och hennes familj stannade kvar skulle de dö - av svält, eller sjukdom, eller till och med genom avrättning. Det här är berättelsen om Parks kamp för att överleva i en av världens mest brutala och slutna diktaturer. Vi får följa författaren från uppväxten i den nordkoreanska gränsstaden Hyesan till flykten till Sydkorea via Kinas undre värld av människosmugglare och trafficking; och hur hon sedan utvecklas till en ledande människorättsaktivist - innan hon ens fyllt 21. För att kunna leva är en stark, insiktsfull och angelägen inifrånskildring av en tillvaro som hittills mestadels har varit dold för omvärlden.

"En välskriven, brutalt ärlig och levande skildring av den svåra tillvaron för så många nordkoreaner." Kirkus Review
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. För att kunna leva: en nordkoreansk flickas resa till frihet
 2. +
 3. Nordkorea : nio år på flykt från helvetet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordkorea : nio år på flykt från helvetet av Eunsun Kim, Sébastien Faletti (inbunden).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av För att kunna leva: en nordkoreansk flickas resa till frihet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En samhällelig plikt....
  Gert Kjellsson, 21 mars 2016

  Att få träffa,denna fantastiska människa är, trots min aktningsvärda ålder, en dröm, som naturligtvis aldrig går i uppfyllelse. Denna människa med sådan livsinstinkt och livsgnista - vad driver henne? Att flykten till Kina gick så "smärtfritt", var först en besvikelse. Men den fysiska flykten över landgränsen var ju bara början på en flykt som var både fysisk och mental. Att väva in Nordkoreas djävulska styrelseskick med övrig misär som sänker människovärdet till ett avgrundsdjup utan motstyc... Läs hela recensionen

 2. Läs!!!
  Christina Sandberg, 7 mars 2016

  Jag blev alldeles tagen av hur människorna lever i Nordkorea. Ett helvetes fängelse på jorden. Yeonmi Parks livsresa går rakt in i hjärtat.

 3. Yeonmi Parks svåra flykt
  Ove Bertil Edlund, 12 januari 2016

  Denna bok är en fantastisk berättelse, som verkligen visar vad som pågår i Nordkorea. Alla borde läsa denna bok! Man har svårt att inse att något sådant kan hända!

 4. Den bästa bok jag läst på länge
  Anders Kling, 28 november 2015

  .......spänning från första sidan. Efter att läst den här boken spelar det ingen roll vad man har för färg på sina strumpor eller gardiner. En Nordkoreansk misär och svåger politik som saknar motstycke. En kämparglöd "för att få leva" som går utöver det vanliga. Började och slukade boken på en och samma dag med hjälp av en handfull näsdukar.

 5. Ska resa till Nordkorea 2016
  Herbert Göran Hillner, 26 november 2015

  Det är nödvändigt att läsa om detta land i nutid när så få har "fått" den möjligheten. Det är mycket intressant att veta hur en nordkoreabo uppfattat Nordkorea och flykten därifrån - läs boken!

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om För att kunna leva: en nordkoreansk flick...