Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Oldenasagan (del 1)
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2018-09-27
Förlag
Type & Tell
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
641 g
SAB
Hc
ISBN
9789176830000

Den mörka portalen

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-09-27
222
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  49
Visa alla 1 format & utgåvor
Tre personer söker sin framtid. Ella har alltid drömt om att lära sig magi och studerar nu hos de kvinnliga magikerna. Marmat vill bli soldat, men har tvingats till de manliga magikerna. Tirandim söker sig till kyrkan, i flykt från magikerna och familjens grymma öde.

Det har nu gått femhundra år sedan magikerna splittrades och det inbördeskrig som följde. En skör fred råder sedan dess. Kommer freden att hålla? Vad hände med alla magiska föremål och underverk? Vad händer när nyfikenheten blir för stor?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den mörka portalen
 2. +
 3. Konflikternas tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konflikternas tid av Mattias Lönnqvist (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den mörka portalen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och spännande fantasy
  Linda, 2 april 2020

  Jag har läst Den mörka portalen, Första delen i Oldenasagan, av Mattias Lönnqvist. Först och främst måste jag säga att jag är tacksam för persongalleriet i slutet av boken, utan det skulle jag haft svårt att hålla isär de olika karaktärerna i början av läsningen. Nu gick det alldeles utmärkt.
  I Den mörka portalen får vi följa Ella som alltid drömt om att lära sig magi, Tirandim som lite av en slump söker sig till kyrkan och Marmat som mot sin vilja befinner sig på de manliga magikernas sk... Läs hela recensionen

 2. Stark start
  Mattias, 2 mars 2020

  Jag är givetvis partisk, eftersom jag skrivit boken, men den har fått många positiva recensioner och bibliotekstjänst gav den högsta betyg.

 3. En magisk bok om magi!
  Kim M. Kimselius, 23 december 2019

  Den mörka portalen av Mattias Lönnqvist är en magisk bok om magi. Det är ren njutning att läsa berättelsen. Starka karaktärer, härliga miljöskildringar och ett språk som får mig att le.

  Författaren målar upp ett mastigt nytt magisamhälle, där magin för länge sedan har tagits ifrån den stora allmänheten. De magiska föremålen är borta, många magiska ritualer är förbjudna. Mitt i allt detta smyger förbjudna sällskap omkring. Någon är ute efter de magiska föremålen, någon vill lära sig ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mattias Lönnqvist

 • Konflikternas tid

  Mattias Lönnqvist

  Ella är på väg tillbaka, glad över att de till slut räddat Wasas syster. Men räddningsaktionen ledde till att Marmat befriade den magiker som skapade splittring och krig för femhundra år sedan. I huvudstaden studerar Tirandim i kyrkans skola och n...