Kvinnan på tåget (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2016-02-18
Upplaga
1
Förlag
Massolit Pocket
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
The Girl on the Train
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
223 g
SAB
Hce
ISBN
9789176910092
Kvinnan på tåget (pocket)

Kvinnan på tåget

(311 röster)  |  Läs 27 recensioner
Pocket Svenska, 2016-02-18
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Över 18 miljoner sålda ex i USA. #1 på amerikanska och engelska topplistorna!

"Det är en tät sträckläsningsbok där spänningen stegras obönhörligt mot det fruktansvärda slutet." - Lotta Olsson, Dagens Nyheter
"Är det någon vi kommer att se folk läsa på bussar, tåg, stränder i sommar så är det den här." - Jessica Gedin, Babel
"Fruktansvärt bra" - Yukiko Duke, SVT God morgon Sverige
"Paula Hawkins thriller har det mesta - psykologisk insikt, framåtdriv i intrigen och stark personteckning. Det är en imponerande debut." - Rikard Flyckt, Jönköpingsposten
"Hitchkockvibbar" - Ulla Strängberg, P4 Jönköping
"Den är suverän" -C-G Karlsson, SVT Go'kväll
"Paula Hawkins driver berättelsen rappt och säkert framåt. Ett extra plus för de sammansatta personerna där läsaren aldrig kan veta vem som är god eller ond." -Cecilia Gustavsson, Aftonbladet
"Hawkins har skrivit vårens rysligaste thriller." - Tara Mohizi, ELLE Sverige
"Fascinerande, nervkittlande och betvingande -försök sluta läsa om du kan."- Ingalill Mosander, Aftonbladet
"En beroendeframkallande bladvändare."- Metro

Rachel har inget jobb och ingenstans hon behöver vara. Ändå tar hon tåget samma tid, varje dag. Varje dag ser hon ett ungt par i huset intill spåret. Jason och Jess kallar hon dem. I Rachels ögon är deras liv lika perfekt som hennes eget en gång var. Men en dag ser hon något från tågfönstret som skakar om henne. Nu ska hon visa alla att hon är så mycket mer än bara kvinnan på tåget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 27 recensioner av Kvinnan på tåget. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst
  Mirris, 27 juli 2017

  Kanske något tunn och förutsägbar historia, men klart läsvärd och skapar intresse för att inte vilja lägga boken ifrån sig.

 2. Tråkig seg bok
  littlepig, 23 maj 2017

  Inte läsvärd enligt mig. Paula Hawkins är skicklig på att skriva, vilket märks när hon berättar ur tre kvinnors perspektiv på ett bra sätt men boken var genomtråkig hela boken. Sista hundra sidorna trappades tempot upp men inte så att det blev spännande. Ingen av karaktärerna intresserade mig, inte handlingen heller.

 3. ?
  ReadingMonster, 19 maj 2017

  När jag läser recensionerna så blir jag ärligt talat förvånad. Jag blir förvånad över hur höga betyg den får, och över alla hyllningar. När jag läste om den här första gången så tänkte jag att det var en bok som jag bara måste läsa. Jag trodde att den skulle vara så himla bra. Var den det? Enligt mig, nej. Jag vet inte om jag läste helt andra ord än vad alla gjorde, för med tanke på hur många hyllningar, och hur lite kritik boken fått så börjar jag tro det. Jag är ingen bokexpert, men ärligt ... Läs hela recensionen

 4. Spännande
  Aline, 4 april 2017

  En helt ok bok att läsa. Tog en dag att läsa ut. Stundvis tyckte jag att huvudkaraktären var patetisk, ville att hon skulle skärpa sig men samtidigt blev jag fångad av själva spänningen då jag ständigt försökte gissa vem som var skyldig...
  men helt ok skriven och en helt ok historia dock ingen "wow älskar den" känsla tyvärr.

 5. överraskande bra
  Anna Gustafsson, 30 december 2016

  visste inget alls om denna och fick den i julklapp, har läst halva boken nu och är positivt överraskad. Lite annorlunda upplägg och innehåll vilket fångar mig, spännande personligheter och bokens story byggs upp långsamt. Jag är kluven, vill dels bara fortsätta läsa för se hur det går för stackars Rachel som ställer till det för sig, dels vill jag suga på karamellen ett tag till. Det var länge sedan en bok fångade mig så här.

 6. Intressant upplägg
  Gunnar Engström, 29 november 2016

  En bok som ökar i intensitet vart efter man läser. Lite förutsägbar så det blir en fyra annars en femma

 7. Svårläst
  Bror Roland Karlsson, 9 november 2016

  Kommer du igenom de första 250 sidorna så är slutet och upplösningen värt att traggla sig igenom början av boken.

 8. Rörig
  Karl Gunnar Eriksson, 26 oktober 2016

  Jag tycker bokens innehåll är så att man vill läsa vidare men den kronologiska ordningen där man hoppar fram och tillbaka i tiden är väldigt enerverande. Handlingen skall komma i kronologisk ordning!!

 9. Riktigt bra
  Beatrice, 25 augusti 2016

  Ibörjan var den lite seg men ju mer man läste ju mer fast blev man.
  Den hoppade bland många personer så var lite svårt och man fick tänka efter vem de handlade om ibland.
  Ju längre in man kom i boken mer spännande.
  Sträck läste boken i slutet.

 10. Lite småseg men ändå obehaglig
  läst mycket, 7 augusti 2016

  Jag hade väldigt höga förväntningar på boken som "alla" talar om. Tyvärr blev jag lite besviken , speciellt på upplägget som i mitt tycke, gjorde att boken blir lite för "pratig". Det förtog spänningen en del men visst är den obehaglig fast är jag överraskad ......??

 11. Ovanlig och intressant
  Vespamannen, 26 juli 2016

  Med tvekan valde jag att ta upp denna bok, eftersom resumén verkade lite väl deprimerande. Men det var lätt att komma in i handlingen, och även om det inte var jättesvårt att gissa mördaren, så bjöd upplägget hela tiden på trovärdiga och intressanta sidospår som för mig var lika intressanta som huvudspåret.

 12. Riktigt bra!
  Göran Svensson, 19 juli 2016

  Lysande krimthriller, helt befriad från genrens tröttsamma klichéer. Väl berättad där historien byggs upp på ett snyggt sätt och där huvudpersonen, en alkoholiserad och arbetslös kvinna, gradvisa förfall ororar, frustrerar och gör läsaren osäker på vem hon egentligen är.

 13. Halvbra..
  Hanna Gustafsson, 14 juli 2016

  Köpte denna för jag brukar gilla psykologiska thrillers, både i bok- och filmformat. Denna gjorde mig väldigt besviken! Tunn story, rätt förutsägbar, samt långsam i handling. Jag läser ca två böcker i månaden i liknande genre, denna kommer jag inte rekommendera till någon. Plus dock för försöket att ha någon annan än en polis/journalist i huvudrollen!

 14. En tankvärd bok
  Strulputte, 27 juni 2016

  I början kan man fundera på vad som ska hända med den stackars alkoholiserade tågåkaren,
  men upplösningen, om än sakta men säker, är verkligen bra.
  Hade varit lättare att följa alla orterna, och var hon åkte, om de varit på svenska.

 15. Ruskigt bra!
  Uffe, 21 juni 2016

  Jag tyckte den var lite vinglig inledningsvis men den växer snabbt. Skall visst bli film också. En riktigt bra bok.

 16. Annorlunda spänningsroman
  Voko (Gävle), 15 juni 2016

  Man är van att läsa om hårdkokta poliser eller reportrar som har huvudrollen i thrillers, kändes ovant med en arbetslös, alkoholiserad kvinna.
  Handlingen har ett ganska långsamt tempo, men jag var ändå tvungen att hela tiden läsa vidare för att få veta vad som händer, vilket jag anser är värt ett bra betyg.
  Man önskar att allt ska gå vägen för Rachel och blir irriterad när hon ställer till det för sig.
  Ser fram emot att se filmen, när den kommer.

 17. Lite udda
  ulf palmberg, 1 juni 2016

  Lite udda Thriller om en person som blivit av med sitt arbete och är alko list. Inte ofta en bok har en dylik huvudperson. Har bara 100 sidor kvar nu men ganska intressant.

 18. Ganska trist
  Sara , 17 maj 2016

  Med tanke på att boken har rankats så högt världen över så hade jag ganska höga förväntningar. Personskildringen av den alkoholiserade Rachel var bra och trovärdig. Men annars så tyckte jag att boken var ganska långsam, det hönder inte så mycket och upplösningen var inte överraskande alls. Den utlovade spänningen på slutet kom aldrig igång. Ok men inte mer.

 19. En riktigt bra bok
  Kristina Elmén, 7 maj 2016

  Det här är en bok att tycka om. Varför inte ta med den på en tågresa? Huvudpersonen är värd vår sympati och det är lätt att leva sig in i handlingen, som berättas levande och pregnant.
  Det är verkligen en bok jag rekommenderar till den som inte kräver en massa action men gärna vill ha med den mänskliga faktorn.

 20. Hur ska det gå för Rachel?
  M. Hedlund, 5 maj 2016

  Ett persongalleri med allmänna mänskliga egenskaper. Mest spännande att följa Rachel genom hela boken och hennes mödosamma liv. Den skiljer sig från många deckare som ofta har en skicklig deckare som löser fallet och därför intressant.

 21. Lättläst
  Eura 2011, 25 april 2016

  Lättläst, men inte alls som jag förväntade mig. Hade förväntat mig mer spänning. Nu blev den nästan lite seg stundtals. Inte som jag vill ha en deckare.

 22. Psykologisk thriller
  Anette Larsson, 25 april 2016

  In i det sista är det spännande om vad som har hänt och vilka som är inblandade. Intressant berättat med tidslinjer som parallellt löper mot varandra och minnen som uppdagas allteftersom.

 23. Hade hoppats lite mer på boken

  Jag tycker att boken blev lite seg, var tvungen att sluta irritera mig på huvudpersonens dumhet för att komma vidare. Kändes lite fattig för att hålla intresset uppe.

 24. Kvinnan på tåget - psykologisk thriller
  Inger Schill, 14 april 2016

  Vilken bra bok.

  Huvudpersonen Rachel är på livets botten men så händer det saker som får
  hennes liv en ny mening. Ett projekt helt enkelt. Men ett rysligt sådant.

  Läs!

 25. Trög i början
  Gun (Skillinge), 13 april 2016

  Jag hade sett fram mycket att läsa denna bok. Ja kanske hade för stora förväntningar men i början var den lite trög och jag kom inte underfund med personerna vilka dom var. Lite längre fram blev den mer spännande och lättare att läsa men blev lite snopen hur den slutade.
  Med vänlig hälsning
  Gun

 26. Spännande
  Patricia Hagholm, 13 april 2016

  Denna bok är lite annorlunda skriven, tycker jag. Man får följa tre av huvudpersonerna från deras perspektiv. Spännande och mycket svår att lägga från sig.
  Förutom ett försvinnande tar den upp problem med alkoholism.

  Jag kan varmt rekommendera den.

 27. En nervkittlande bok!
  Rebecca F, 12 april 2016

  Boken är som många skriver, lysande, nervkittlande och ÄR svår att lägga ifrån sig! Och med Rachel som är en total opålitlig berättare så blir sanningen ännu dold ändå till fruktansvärda slutet. Man får hela tiden frågetecken, frågor och man vet bara inte vad som egentligen pågår. Ja, en beroendeframkallande bladvändare!!

Visa alla 27 recensioner

Fler böcker av Paula Hawkins

Bloggat om Kvinnan på tåget