Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2016-04-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 145 x 15 mm
Vikt
367 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970027
Kaufmanns utvalda (inbunden)

Kaufmanns utvalda

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-04-21
213
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag sitter stilla, med våldsamma hjärtslag. Journalen är tom. Kaufmann tog allt ifrån henne. Till och med dokumenten försvann tillsammans med honom."

Sverige 1947. André är 14 år och blir till följd av en desperat lögn inlåst på ett mentalsjukhus. Isolerad möter han läkare som berövar barnen deras mänskliga värde, sköterskor som misshandlar, och Doktor Kaufmann - överläkaren vars nycker och experimentlusta fjättrar hela sjukhuset. Men André får också vänner - Stig, Åke, Emma och Astrid - som sätter avtryck för livet.

Nästan femtio år senare ser André tillbaka på åren som formade honom så totalt - allting efteråt står i relation till vansinnet på sjukhuset. Han beslutar sig för att börja gräva i det förflutna.

Sökandet blåser liv i pappan som dog i andra världskriget, i mamman vars styrka var oöverträffbar, och i ungdomarna som omgav honom på sjukhuset. Doktor Kaufmann stiger också upp ur graven, han som var beredd att offra allt omkring sig.

André försöker förstå hur det är möjligt att förlora sitt värde och hur han ska kunna bli fri från avgrunden det innebar att bli en av Kaufmanns utvalda.

Kaufmanns utvalda är ett gastkramande psykologiskt drama om fångenskap, makt och det förtvivlade sökandet efter värdet som människa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kaufmanns utvalda
 2. +
 3. Sömmerskans gåva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sömmerskans gåva av Fiona Valpy (pocket).

Köp båda 2 för 282 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Kaufmanns utvalda. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gripande debutroman!
  Helena Bernland, 1 december 2016

  Kaufmanns utvalda inleder stark och håller läsaren bunden till den absolut sista sidan. Man pendlar mellan gråt och skratt och lämnas kvar med en riktig tankeställare. Sällan har jag läst en historia som sammanför grymhet och värme på ett sådant elegant sätt. Ser fram emot nästa roman av Almén Burman!

 2. Spännande som en thriller
  Eva Mattsson, 6 augusti 2016

  Karl Almén Burmans debutroman Kaufmanns utvalda är en riktig bladvändare!

  Efter att ha läst de första inledande kapitlen fick boken ligga ett tag, men så, när jag tog upp den igen och började läsa, kunde jag inte sluta fast kvällen blev mycket sen. Den är spännande som en thriller fast man vet vem den skyldige är.

  Författarens farmors beskrivningar från sin tid som mentalsköterska på Vadstena mentalsjukhus ligger till grund, men jag antar att han dessutom gjort egna efterfo... Läs hela recensionen

 3. Klart den bästa boken 2016
  Jonas, 13 maj 2016

  Man blir fast direkt och kan inte lägga ner boken. Karl Almen Burman beskriver karaktärer och miljöer med oerhörd precision så att få en bild framför sig är inte svårt. Det är spot on! Det är spännande hur man får följa huvudkaraktären både som vuxen och som barn. Det ger en dimension på det hela som gör boken väldigt bra.

  Boken har ett grymt slut som gör att en längtar efter uppföljare!

 4. Absolut läsvärd!
  Sara, 24 april 2016

  En gastkramande historia som kastar ljus på mentalsjukvård och psykiatri i sina mörkaste stunder! Fantastiskt språkbruk med riklig symbolik som lämnade mig med en stark vilja att läsa mer!

  Rekommenderar boken för läsare som antingen är intresserade av en mörk spännande berättelse, eller vill ha inblick i hur människor kunde behandlas inom mentalsjukvården för inte så många generationer tillbaka!

  Min djupa önskan är att denna bok någon gång ska bli film!

 5. Bra debut!
  Erica A, 22 april 2016

  En otroligt spännande bok som verkligen kryper in under skinnet. Stundtals tung att läsa då det handlar om barn och de behandlingar man på den tiden trodde kunde hjälpa. Känns bra att vi kommit en bit längre nu! Detaljrikt och nyanserat språk. Miljöerna är väl beskrivna och lätta att projicera, varför det känns bättre att läsa boken dagtid - alltför enkelt att ta med sig miljön i drömmarnas värld,vilket är ett gott betyg.

Visa alla 5 recensioner