Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2016-05-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 142 x 20 mm
Vikt
413 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970058
Tills något annat tar vid (inbunden)

Tills något annat tar vid

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-05-21
211
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kristin och Marie lever två helt olika liv i varsin del av landet. Trots att de är systrar har de ingen kontakt med varandra. Gemensamt för dem båda är drömmen om en förändring.

Kristin är advokat och gift med den framgångsrike stjärnadvokaten Johan Adelsten. De bor i centrala Stockholm och har två små döttrar. Kristin liv kantas av lyxiga middagar och glamorösa fester. När hon förväntas bli delägare i advokatbyrån hon arbetar på inser hon att hon egentligen vill göra något helt annat. Något som hennes svärmor med alla medel försöker stoppa. Svärmor Brita är en kvinna som snärjt sig själv i sociala konventioner och överklassens obehagliga boja. Att Kristin vill dreja och inte vara advokat är något som helt övergår Britas förstånd.

Marie är gift med Håkan och bor i ett renoveringsobjekt på landet utanför Göteborg. Hon arbetar som barnskötare men vill skola om sig till ekonom. Motvilligt inser hon att hennes äktenskap knakar rejält i fogarna. Frågan är om hon vill få ordning på förhållandet eller vill lämna Håkan. Dessutom bär hon på en djup sorg och saknad.

Båda gör en inre resa mot själslig tillfredsställelse - så svår på grund av omgivningens förväntningar och krav. Omständigheterna gör att systrarna till slut träffas. Något de inte är beredda på.

Tills något annat tar vid är en fin berättelse om livets många turer och händelser sett från två kvinnors perspektiv. En underhållande relationsroman om drömmar, förhoppningar och otillräckligheten när man inte har makten över sitt eget liv.

"Tills något annat tar vid är en underhållande relationsroman, som jag inte kunde låta bli att sträckläsa. Skönt med sådana här berättelser som sveper iväg med en." - Boktokig

Om författaren

Agneta Vorberg är född 1972 och växte upp i Landvetter. Efter gästspel i Göteborg och London är hon tillbaka i Landvetter där hon bor med man och tre tonårsbarn. Efter att ha arbetat många år med ekonomi sade Agneta upp sig för att försöka uppfylla sin dröm: att skriva. På en skrivkurs föddes idén till en roman som så småningom resulterade i debuten Tills något annat tar vid - en relationsroman om två systrars helt olika liv, men där båda bär på drömmar om förändring.

Agneta inspireras av trädgården, det lilla torpet i Småland, resor till Medelhavet och att träna, fotografera och måla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tills något annat tar vid
 2. +
 3. Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan (pocket).

Köp båda 2 för 266

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tills något annat tar vid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En stark läsupplevelse
  Petra Dessmark, 31 mars 2017

  Genom hela boken läggs flera möjligheter till olika intressanta riktningar för historien att ta. Detta skapar såväl ett bra framåtdriv, som ett förklarande tyst löfte till läsaren.

  Det blir för mig ett något abrupt och finstämt slut som lämnar mig med ett "jaha" och en önskan om infriande löften och om att få dröja mig kvar ett tag till.

  Agneta Vorbergs romandebut är en stark läsupplevelse med en alldeles utmärkt passande titel. Jag ser verkligen fram emot hennes nästa bok.

 2. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 21 maj 2016

  En mycket läsvärd bok om två systrar som inte har någon kontakt med varandra, och lever helt olika liv. Lite av en frigörelseroman om två kvinnor som på helt olika sätt vill förändra sina liv. Och om att hitta tillbaka till varandra.

  Boken var lättläst, läsvärd, trovärdig, snabbläst, bra skriven, och hade ett skönt läsflyt.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Tills något annat tar vid