Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Familjesagan på Källetorps gård (del 2)
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2018-01-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
216 x 143 x 18 mm
Vikt
375 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970560
Storbondens pipa (inbunden)

Storbondens pipa

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-01-21
139 231 Du sparar 92 kr!
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Dikten på sidan 9 är skriven av Werner Aspenström.

Lantbrukaren Erik Hammarströms vardag ställs på ända när han en dag får ett vykort från sin tidigare fru Lillemor. Hon lämnade honom för storbonden RG sju år tidigare och sedan dess har de inte hörts av. Efter en tid i Brasilien har Lillemor kommit till insikt om vilket egoistiskt liv hon lever. Det som skulle ge hennes liv betydelse är en familj, och hon bestämmer sig därför för att adoptera. Men hon behöver Eriks hjälp att uppnå sitt mål.

Erik lever nu ett lugnt liv på landet med sin katt och med grisarna i stallet. Det är här bland dammiga stallboxar och moränjordar som Eriks dilemman staplar sig och besluten ska tas.

Kan man återförenas med sin frånskilda hustru, och hur stark är längtan efter att äntligen bilda en familj när den ställs mot åtrån?

Storbondens pipa är en laddad relationsroman om svek, åtrå och moraliska prövningar som vänder upp och ner på vardagslivet. Det är den andra men fristående romanen i serien om lantbrukaren Erik Hammarström på gården Källetorp. Det första, Den danska älskarinnan, utkom 2016 och nominerades till SF Vuxenskolans författarpris 2017.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Storbondens pipa
 2. +
 3. Svägerskans kontrakt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svägerskans kontrakt av Göran Magnusson (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Storbondens pipa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trivsamt om relationer
  Kaffeläsaren, 21 januari 2018

  Lantbrukaren Eriks vardag ställs på ända när han en dag får ett vykort från sin tidigare fru Lillemor. Hon lämnade honom för storbonden RG för sju år sedan och sedan dess har de inte hörts alls. Efter en tid i Brasilien har Lillemor kommit till insikt om vilket egoistiskt liv hon lever.
  Storbondens pipa är en fristående fortsättning på Den danska älskarinnan, vilken jag läst tidigare. Jag gillar livet på landet och arbetet på gården som beskrivs i boken. Författaren har god kännedom om de... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Göran Magnusson