Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dödskaravantrilogin (del 1)
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2018-03-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
217 x 143 x 25 mm
Vikt
446 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970584
Dödskaravanen (inbunden)

Dödskaravanen

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-03-21
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dödskaravanen Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Arvid och Anna lämnar Fattigsverige 1891 för att söka lyckan i Brasilien, himmelriket på jorden som visar sig vara helvetet. Många dör redan på resan dit och i de tillfälliga lägren råder stor misär, sjukdomar och svält. Det tar ett år innan de överlevande svenskarna slutligen når sin destination, men först tjugo år senare har Dödskaravanen kommit fram på riktigt.

Historien om Arvid, Anna och alla de andra svenskarna som sökte ett nytt liv är en relativt okänd berättelse från vårt förflutna som har skrämmande likheter med det som nu händer i vår omvärld med miljontals människor på flykt. En historia om
lidande men också om människans förmåga att hitta glädjeämnen
och övervinna till synes oöverkomliga hinder.

Dödskaravanen är en fiktiv roman som berättar den sanna historien om svenskarna som ville skapa sig en ny framtid i ett annat land.

Mats Erasmie är civilekonom som utöver skrivandet arbetar som vd för ett stort produktionsbolag i Göteborg. Han har tidigare gett ut ett tiotal fack- och läroböcker inom försäljning och marknadsföring. Dödskaravanen är hans debut som romanförfattare.

"Det är en stark och gripande berättelse om fasansfulla människoöden, men trots detta lyckas författaren förmedla en känsla av hopp och hans historia blir därför något mer än bara en eländesskildring." - BTJ-häftet nr 7, 2018, Lektör Inger Wassenius

"En otroligt intressant bok." - Malinbooknerd

"Jag hoppas att Mats Erasmie är i full färd med att skriva på fler böcker." - Läsvärd eller inte?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dödskaravanen
 2. +
 3. Silverfloden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Silverfloden av Mats Erasmie (inbunden).

Köp båda 2 för 460 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dödskaravanen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och gripande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 20 februari 2020

  Vilken debutroman. Jag har fått läsa om en händelse som jag inte hade en blekaste aning om har inträffat. Ett stycke svensk historia som har kommit bort tack vare den stora emigration till Amerika.
  Men den här romanen tar oss med på en annan emigrationsresa, den till Brasilien.

  Dödskaravanen är en fiktion som bygger på verkliga händelser, en stor eloge till Mats som verkar veta vad han skriver om, en gedigen research har nog legat bakom då såväl historien, platser som människoöde... Läs hela recensionen

 2. Intressant och läsvärd
  Kaffeläsaren, 4 juni 2018

  1891 lämnar Arvid och Anna Fattigsverige för att söka lyckan i Brasilien. Stället som beskrivs som himmelriket på jorden men istället visar sig vara helvetet. Det är stor misär, sjukdomar och svält. Många dör redan på resan dit. Först tjugo år senare har Dödskaravanen kommit fram på riktigt.
  🐴
  Dödskaravanen är en fiktiv roman som berättar den sanna historien om svenskarna som ville skapa sig en ny framtid. Dödskaravanen är intressant men ganska tuff läsning. Det går hela tiden... Läs hela recensionen

 3. Spännande

  Just börjat men ämnet intresserar mig. Rekommenderad av en annan författare som skrivit
  om samma ämne. Ser framåt mot resten av boken

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mats Erasmie