Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Tidsväktarna (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2018-05-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Illustratör/Fotograf
Peter Bergting
Dimensioner
216 x 139 x 20 mm
Vikt
441 g
SAB
uHc
ISBN
9789176970614
Häxan och liljan (kartonnage)

Häxan och liljan

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2018-05-21

Slutsåld

Tidsväktarna - Häxan och liljan är en spännande ungdomsroman där tvillingarna Max och Marie söker efter den försvunna Amanda. De upptäcker att de kan resa i tiden och hamnar i 1500-talets Florens. Snabbt inser de att tidsresan bara är början på någonting större som de inte riktigt förstår. Berättelsen kombinerar historiska platser och personer med action och dramatiska tidsvändningar för att de ska kunna möta alla motgångar och lösa problemen som dyker upp. Under äventyrets gång förstår de att resan till Florens bara är en pusselbit av många som de måste hitta och som ligger gömda i världshistorien.

Häxan och liljan är del ett i serien om Tidsväktarna och har ett högt tempo, historiskt trovärdiga beskrivningar och spännande möten med bland andra Leonardo da Vinci och Machiavelli i ett medeltida Florens. Storyn är både klassisk och nyskapande på samma gång, och står med ena foten i mänsklighetens kulturhistoria och den andra i science fiction-traditionen.

Om författarna:

Leif och Mats träffades första gången på en fotbollsresa, och för att använda en klyscha sa det klick. Förutom ett obotligt intresse för komedigruppen Monty Python är båda mycket intresserade av historia, och var överens om att det saknades historisk spänningslitteratur för barn. Fantasy och science fiction i all ära, men böcker med avstamp i vår egen historia var det värre ställt med. De är lika på många sätt, men också olika, vilket innebär att de utmanar varandras idéer tills de kommer till ett ännu bättre slutresultat som de inte hade kunnat nå på egen hand.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Häxan och liljan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande äventyrsbok!
  my.loved.books, 3 oktober 2020

  En spännande äventyrsberättelse om en skrämmande tid i vår historia. Rekommenderas!

  Jag kan erkänna att resa i tiden var något jag drömde om som barn. Men nu när man läser om tidsresor är man allt glad att de inte gick att genomföra¿ För konsekvenserna känns Alldeles för stora (läs hemska)!

  I den här boken får vi träffa på ingen mindre än den världsberömda Leonardo da Vinci. Vi får även träffa de bägge syskonen Marie och Max; men även deras barnflicka Amanda.
  Amanda fö... Läs hela recensionen

 2. En riktigt spännande historiskt äventyr!
  Gullis lästips (Rönninge), 3 juli 2018

  Detta är en riktigt spännande historiskt äventyr som är en otroligt bra bladvändare med högt tempo för bokslukare i 12-15 års åldern. Berättelsen håller en på helspänn från första till sista sidan och innehåller spänning, action, dramatiska tidsvändningar, historisk fakta och tidsresor.

  
Den här boken är verkligen en spännande läsupplevelse som håller en på helspänn under hela berättelsen. Tillsammans med den grymma bilden på framsidan är det en bok som lockar till läsning.R... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna