Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2018-05-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
216 x 143 x 30 mm
Vikt
595 g
SAB
Hc
ISBN
9789176970645
Pärlbäraren (inbunden)

Pärlbäraren

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2018-05-21
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Mikaela Fridtorp har hamnat i en djup livskris efter en traumatisk händelse, och full av skamkänslor reser hon på semester till Dalarna där hon under en promenad hittar kroppen av en död kvinna. Polisen Freja Frisk utreder mordet, men på grund av motgångar i privatlivet samtidigt som hon försöker hålla ifrån sig trakasserier från en arbetskollega, blir konsekvenserna att hennes professionella fokus och omdöme sviktar. Omständigheterna runt dödsfallet visar sig vara mer invecklade än vad någon hade kunnat ana, och den utrotningshotade flodpärlmusslan i området visar sig ha stor betydelse. Freja är till slut inte helt övertygad om att de har häktat rätt person, och fortsätter utredningen tillsammans med åklagaren för att hitta nya bevis.

Pärlbäraren är en gripande roman om våld i nära relationer, om hur sexuella trakasserier ofta får offret att känna skam och förnekelse, och hur lätt en liten lögn kan ställa allt på ända.

Om författaren:

Karin Pilt heter egentligen Gustavsson, är född 1965 och bor i Uppsala. Hon är civilekonom och departementsråd på Utrikesdepartementet och har en bakgrund  som ekonomichef på statliga myndigheter. Idén till boken kom till henne i Dalarna där flodpärlmusslorna lever. Pärlbäraren är Karins debutroman, en deckare om relationer, sexuella trakasserier och lögnens betydelse för vägval i livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pärlbäraren
  2. +
  3. Törst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Törst av Andreas Ek (inbunden).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »