Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Eufonia (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2019-04-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
uHc
ISBN
9789176970966
Glasrösten (kartonnage)

Glasrösten

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2019-04-21
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Aida är en helt vanlig tonåring, förutom att hon är blind på ett öga. Den mystiska pianoläraren Felicia hävdar att det är en gåva hon har fått, att Aida kan se andra saker med det blinda ögat. En ruggig dag i december sveper en kall vind genom rummet och klassens Lucia tappar rösten. När elevernas röster försvinner en efter en tror man att ett halsvirus börjat sprida sig lagom till julkonserten. Men Aida känner av den kalla vinden och ser de svarta skuggorna. Felicia försöker berätta någonting för Aida, men skuggorna hinner före och tar hennes röst. Nästa dag är Felicia försvunnen. Aida söker efter svar i Felicias gamla hus när ett notpapper plötsligt väcks till liv. En G-klav förvandlas till en talande orm och leder Aida in till musiklandet Eufonia. Där inne sprakar plötsligt hela världen av färg och musik.

En spännande och känslofylld ungdomsbok med både kärlek och sorg som skildrar musikens skönhet men också mardrömmen om att musiken är utrotningshotad. Magiska platser och varelser sprider kunskap om musikens makalösa kraft. Eufonia - Glasrösten är en nyskapande fantasy som passar en bred åldersgrupp.

Ann Lindh Klang föddes 1977 i Kalmar och bor nu i Viken utanför Helsingborg där hon driver en reklambyrå. Visionen med boken är att sprida kunskap om musikens makalösa kraft, hur vi kan beröra och påverkas av musiken. Det är få ungdomar i dag som lär sig noter, och Ann vill väcka nyfikenhet kring musikteoretiska begrepp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Glasrösten
  2. +
  3. Dagarnas karta : fjärde boken om Miss Peregrines besynnerliga barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dagarnas karta : fjärde boken om Miss Peregrine... av Ransom Riggs (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Glasrösten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Välkommen till musikens magiska värld!
    Gullis lästips, 16 maj 2019

    Det här är en bok med budskapet om musikens makalösa kraft och hur musiken kan läka och hjälpa till att hitta tillbaka till sig själv och sina innersta önskningar.

    Precis som hästböcker riktar sig till hästälskare och fotbollsböcker till fotbollsälskare så kan det så klart vara så att denna bok lockar till mer av de musik älskande ungdomarna, men jag anser att det är mer en bok om musikens skönhet, det en känslofylld och fantasifull bok som tar oss till den magiska världen Eufonia so... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Glasrösten