Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Eufonia (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2019-04-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
uHc
ISBN
9789176970966
Glasrösten (kartonnage)

Glasrösten

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2019-04-21
149

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Aida är en helt vanlig tonåring, förutom att hon är blind på ett öga. Den mystiska pianoläraren Felicia hävdar att det är en gåva hon har fått, att Aida kan se andra saker med det blinda ögat. En ruggig dag i december sveper en kall vind genom rummet och klassens Lucia tappar rösten. När elevernas röster försvinner en efter en tror man att ett halsvirus börjat sprida sig lagom till julkonserten. Men Aida känner av den kalla vinden och ser de svarta skuggorna. Felicia försöker berätta någonting för Aida, men skuggorna hinner före och tar hennes röst. Nästa dag är Felicia försvunnen. Aida söker efter svar i Felicias gamla hus när ett notpapper plötsligt väcks till liv. En G-klav förvandlas till en talande orm och leder Aida in till musiklandet Eufonia. Där inne sprakar plötsligt hela världen av färg och musik.

En spännande och känslofylld ungdomsbok med både kärlek och sorg som skildrar musikens skönhet men också mardrömmen om att musiken är utrotningshotad. Magiska platser och varelser sprider kunskap om musikens makalösa kraft. Eufonia - Glasrösten är en nyskapande fantasy som passar en bred åldersgrupp.

Ann Lindh Klang föddes 1977 i Kalmar och bor nu i Viken utanför Helsingborg där hon driver en reklambyrå. Visionen med boken är att sprida kunskap om musikens makalösa kraft, hur vi kan beröra och påverkas av musiken. Det är få ungdomar i dag som lär sig noter, och Ann vill väcka nyfikenhet kring musikteoretiska begrepp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Glasrösten
 2. +
 3. Pixi adventskalender Emma Göthner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pixi adventskalender Emma Göthner av Emma Göthner (häftad).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Glasrösten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nyskapande med musiktema.

  Aida lever i en sorgsen vardag med sin pappa. Ingenting har riktigt blivit bra sen hennes mamma dog för länge sedan. Musiken är det som fyller Aida med känslor och styrka.
  Plötsligt börjar underliga saker hända. Personer i Aidas närhet blir av med sina röster och när Aidas privata musiklärare också försvinner spårlöst så börjar hon ana sambanden mellan alla händelserna.
  Snart lyckas Aida hitta ingången till Capo. Capo som är musiken och noternas värld.
  Där pågår en maktkamp där... Läs hela recensionen

 2. Härlig fantasy för unga
  @bettan_bokprataren (Örebro), 5 juni 2019

  Boken är välskriven och väldigt fantasifull!
  Jag fullkomligt älskar språket det är målande och genialiskt vilket gör att historien både blir spännande och rolig men framför allt magisk.
  Glasrösten är en härlig fantasybok såväl för de som älskar musik och är insatta i vokabuläret men även för de som inte är det, då Ann så finurligt har gett oss en ordlista, ett eufoniskt lexikon.
  Sammanfattningsvis: Välskriven, spännande och magisk fantasy för unga. Jag ser framemot att läsa hu... Läs hela recensionen

 3. Fantasifull bok!
  Lollos bokhörna, 30 maj 2019

  "Glasrösten" av Ann Lindh Klang är en fantasifull bok om ett land där det inte står rätt till. Ett oljud håller på att dränka landet, musiken håller på att tystna! Räddningen är Aida, en flicka i den vanliga världen som ser vad som är på gång att hända, att någon själ röster!

  Jag fastnade i boken, gillade den och kom att fundera på vad som verkligen skulle hända och hur livet skulle vara utan musik?

  Boken är välskriven och väldigt fantasifull! Fascineras över storyn och hur allt hänger ihop! Rekommenderad läsålder: 12-15 år!

 4. Underbar och mystisk!!
  Sofie Bly, 21 maj 2019

  Vi har just läst färdigt Glasrösten och min 7 åring har bett mig börja läsa den från början igen... Denna lättlästa bok är full av spänning och magi och lika beroendeframkallande som Harry Potter... Vi längtar till nästa bok!!

 5. Välkommen till musikens magiska värld!
  Gullis lästips (Rönninge), 16 maj 2019

  Det här är en bok med budskapet om musikens makalösa kraft och hur musiken kan läka och hjälpa till att hitta tillbaka till sig själv och sina innersta önskningar.

  Precis som hästböcker riktar sig till hästälskare och fotbollsböcker till fotbollsälskare så kan det så klart vara så att denna bok lockar till mer av de musik älskande ungdomarna, men jag anser att det är mer en bok om musikens skönhet, det en känslofylld och fantasifull bok som tar oss till den magiska världen Eufonia so... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner