Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Eldarna (del 1)
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2020-03-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
216 x 143 x 21 mm
Vikt
422 g
SAB
Hc
ISBN
9789176972151
Oväsen i Älvdalen (inbunden)

Oväsen i Älvdalen

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-03-21
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Året är 1668. Den lilla socknen Älvdalen står på randen till vad som kommer att bli Sveriges största häxprocesser. Det viskas om trollkonor och snart sprids ryktet som en löpeld om att Gertrud har gått på vatten.

Länsmannen har mycket att bevisa efter sina tidigare misslyckade försök att få fast trollkonorna. Efter månader av förhör erkänner Gertrud till slut att hon har farit till Blåkulla och det dröjer inte länge förrän fler kvinnor ställs inför samma anklagelser. Om de döms väntar bålet.

Oväsen i Älvdalen bygger på historiska fakta och autentiska minnesanteckningar från trolldomsprocesserna. Boken är första delen i serien Eldarna där Annika Andebark på ett trovärdigt och gripande sätt skildrar båda sidor av processerna och ställer frågan: Hur kunde det hända?

Om författaren:
Annika Andebark föddes 1969 i Simrishamn och bor idag i både Ystad och Billesholm när hon inte befinner sig i Älvdalen. Efter juristexamen i Lund 1992 var hon tingsnotarie vid Kristianstads tingsrätt och arbetade därefter inom humanjuridik och var advokat fram till 2014. Intresset för trolldomsprocesserna väcktes samma år. I dag driver Annika bloggen www.andebark.se. Genom sidan www.trollkona.se blir researchen om trolldomsprocesserna tillgänglig för alla. Förutom att skriva så tycker Annika om att cykla och skriver om sina upplevelser på cykeln och platser hon har besökt på sidan www.cyklat.se. Hon gillar även yoga och att påta i trädgården. Hon har varit engagerad i kvinnors företagande under många år och vill gärna lyfta fram kvinnorna i historien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Oväsen i Älvdalen
 2. +
 3. Bärnstenar i vattnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bärnstenar i vattnet av Michèle Glatthard (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Oväsen i Älvdalen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt intressant bok - Betyg 3+
  veronicas_bok_bak_liv, 30 september 2020

  Denna roman bygger på historiska fakta och autentiska minnesanteckningar och är den första delen i en planerad serie som heter Eldarna.
  Året är 1668 i den lilla socknen Älvdalen på randen till vad som kommer bli Sveriges största häxprocesser. Det viskas om Blåkullafärder och att Gertrud har gått på vattnet.

  Det här är en väldigt intressant bok att läsa, att detta är en del av vår historia är både spännande och skrämmande. En eloge till författaren för den research som gjorts, m... Läs hela recensionen

 2. En in ifrån-berättelse
  -, 10 maj 2020

  Här pratar vi gedigen research och stort engagemang!
  Det är till stor del en känslobaserad redogörelse av det som skedde, med fokus på stämningen och känslorna hos de olika inblandade (både byborna och maktens män).
  Det är en rejält rörig historia som författaren gett sig i kast med att återge. Det finns ett myller av inblandade, både bybor och maktens män, och många av dem kommer till tals. Det är en bok som lägger fokus på de enskilda scenerna och de enskilda personerna och gör sig... Läs hela recensionen

 3. Intressant om häxprocessen
  @bettan_bokprataren (Örebro), 29 mars 2020

  En spännande bok om Sveriges största häxprocess. Annika måste ha lagt ner oändligt antal timmar på research ett enormt jobb. Hon har läst och och sammanfatta mängder av dokument, minnesanteckningar och protokoll från rättegångarna i Älvdalen. Den är skriven med stor inlevelsefullt och Annika har ett mycket målande språk när hon beskriver personer, platser och dofter. Helt underbart.

  Dock kan jag tycka språket känns lite svårt ibland och alla namnen som jag trots personregistret har s... Läs hela recensionen

 4. Hennes sätt att skriva och berätta trollbinder mig
  Boktanten, 22 mars 2020

  Wow, vilken bok, vilken historia. Man skulle kunna tro att allt är påhittat, man vill tro att allt är påhittat för så här kan det väl ändå inte ha gått till? Men tyvärr är det helt sant. Annika Andebark har gjort ett enormt jobb med att läsa och sammanfatta alla gamla dokument, alla domar, minnesanteckningar och protokoll från rättegångarna i Älvdalen.

  Hon har fångat människor, miljöer, dofter och känslor väldigt bra och allt förstärks av språket, de gamla ordern och sättet att prata... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner