Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
458
Utgivningsdatum
2020-09-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
635 g
SAB
Hc
ISBN
9789176972380
Gränsmark (inbunden)

Gränsmark

(12 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2020-09-21
223
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Folket på Finnmarken får reda sig själva precis som förr i världen. Fast numera finns det ju bilar och snöskotrar, fläckvis mobiltäckning, gevär med kikarsikten, det finns boxvin och knark och sällan förgås någon längre i ödemarken.

Brevbäraren Siv Dahlin kör längs de ödsliga vägarna. Hon har precis tagit över postrundan på Finnskogen och börjat lära känna människorna som lever härute i periferin. Hon lyssnar på musik, noterar naturen och årstidernas växlingar medan hon delar ut post. Ibland låter hon sig bjudas på kaffe.

På vinterns kallaste dag påträffar Siv en rimfrosttäckt kropp på rundan. Hon förstår att mannen är en av de nyanlända som nyss kommit till orten. Efterhand avtäcks spänningar av oväntat slag. Allt är inte heller så enkelt. Ofrivilligt blir hon indragen som vittne, som fyllechaufför, som mottagare av bikt vare sig hon vill det eller inte.

Trosells nya samtidsroman är en storslagen berättelse från glesbygden.

Aino Trosell, född 1949, har hittills skrivit 26 böcker. 2006 fick hon Ivar-Lo-priset efter att ha gett ut En gränslös kärlekshistoria, som många anser vara hennes viktigaste roman vid sidan av den historiska romanen Hjärtblad från 2010, vilken nominerades till Sveriges Radios romanpris.

Hon är också en framstående thrillerförfattare. Ytspänning belönades 1999 med Polonipriset, och 2000 utnämnde Svenska Deckarakademin hennes bok Om hjärtat ännu slår till Årets bästa svenska kriminalroman. Uppföljaren Se dem inte i ögonen nominerades till samma pris. Hon räknas som en av Sveriges stora moderna arbetarförfattare.

Aino är född och uppvuxen i Malung. Hon bor i Göteborg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gränsmark
 2. +
 3. Helmers vals

De som köpt den här boken har ofta också köpt Helmers vals av Aino Trosell (inbunden).

Köp båda 2 för 362 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Gränsmark. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett år med en lantbrevbärare!
  eftermiddagste.se, 10 juni 2021

  Denna bok ger en inblick i lantbrevbärarens uppgift, både den officiella och den inofficiella som att vara den mänskliga kontakt som endel människor får. Ute i glesbygden där närmsta grannen är en bit bort kan brevbäraren bli lite av en allt i allo som ger möjlighet till fortlevnad där man inte träffar så många andra. Då är det bra med en brevbärare att få skjuts av eller bikta sig till! Boken tar också upp den eviga frågan landsbygd vs stad och hur dessa påverkar varandra. Det är helt enkelt... Läs hela recensionen

 2. Postutdelning långt mellan gårdarna!
  Urban Johansson, 5 maj 2021

  Påbörjat läsningen av Gränsmark, det känns som att förflyttas bakåt i tiden. Jag känner igen vissa platser andra har jag hört talas om! Spännande läsning med Siv som kör postbilen och besöker Gränsmarksborna med post!

 3. En tänkvärd bok på många vis
  Pockethexan, 16 december 2020

  Det här är verkligen en annorlunda bok på många sätt som att det handlar om en kvinnlig brevbärare som åker i sin bil till utkanten av vårt land i det som kallas Finnmarken. Det är ett oroligt område med både jakthundar och vargar, nyanlända och rättshaverister men även normalgalningar. För att inte tala om att mobilen bara fungerar lite här och där, det känns lite jobbigt eftersom alla som bor där har självklart jaktvapen. Hon blir även deras fyllechaufför och får reda på deras hemligheter o... Läs hela recensionen

 4. Annorlunda med bra
  @bettan_bokprataren (Örebro), 30 oktober 2020

  Det här är den första boken jag läser av Aino Trosell. Jag måste säga att jag fastnade direkt. Hon skriver med ett härligt flyt om Siv och hennes liv som är allt annat en vanligt. En härlig samtidsroman med glesbygdsdramatik som ger oss såväl värme, spänning som en del humoristiska inslag. Miljöskildringarna är oerhört starka och det känns som jag är med Siv på hennes äventyr på de ödsliga vägarna i Finnmarken.

  Jag har även till och från lyssnat på boken och fått lyssna på en helt nu ... Läs hela recensionen

 5. Finnmarken
  Britt Martinsson (Lima), 2 oktober 2020

  Jag har själv jobbat som lantbrevbärare i glesbygd.Då jag kände igen mycket i arbetet så tyckte jag att den var jättebra.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Aino Trosell