Hilma och den luriga ponnyn (kartonnage) Hilma och den luriga ponnyn
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Hilma (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2020-10-21
Förlag
Lilla Hoi
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
259 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176972496
Hilma och den luriga ponnyn (kartonnage)

Hilma och den luriga ponnyn

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2020-10-21
89 151 Du sparar 62 kr!
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hilma önskar en lugn och trevlig ponny, som i sitt förra ridstall. I stället får hon ta hand om en ponny som ingen annan vill sköta: den luriga Harry. Hur kunde hon ens tacka ja till att bli hans skötare?

Nästan lika omöjlig verkar tjejen som heter Vicky vara, hon som mest bara är taskig och elak. Och som om det inte vore nog har Hilma råkat anmäla sig till en rykttävling där hon ska delta med Harry, medan hon antagligen kommer att utstå ännu mer hån från Vicky. Tur att hon trots allt har vännen Maja på sin sida.

Hilma kommer aldrig att klara tävlingen om hon först inte lär sig att hantera den bångstyriga Harry. Men så sakta börjar hon inse att ponnyn kanske inte är så omöjlig ändå.

Hilma och den luriga ponnyn är den första delen i Ulla M. Nissens bokserie om Hilmas upplevelser både på och bredvid hästryggen. Genom Hilma får läsaren hänga med på upptäckter i hästens fantastiska värld, men också känna igen sig i andra av livets utmaningar.

Ulla M. Nissen föddes i Norrköping och växte upp i Norrland, men bor idag i Täby. Hon har arbetat med information och marknadsföring. Ulla skrev sina två första böcker, ungdomsromanerna De kommer ändå inte tro mig och Det måste gå, för att hon hade något viktigt att berätta. Hennes högsta mål var att böckerna skulle användas i skolorna, och det målet är uppfyllt. Idag har många läst berättelsen om Elsa, både i och utanför undervisningen.
Nu förflyttar hon sig till hästvärlden när hon skriver om sitt allra största intresse: ridningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hilma och den luriga ponnyn
 2. +
 3. Ridlägrets hemligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ridlägrets hemligheter av Ulla M Nissen (kartonnage).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hilma och den luriga ponnyn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trevlig start på serien!
  Kaffeläsaren, 15 november 2020

  Hilma och den luriga ponnyn är charmig läsning för alla unga hästälskare. Boken handlar om Hilma som ska börja rida i ett nytt stall. Där känner hon ingen innan och det är pirrigt att komma dit första gången. Inte blir det bättre av att Hilma får rida hästen Harry som är sur och grinig i boxen och som ska vara besvärlig att rida enligt de andra tjejerna. Ett tu tre så har Hilma också tackat ja till att bli skötare åt Harry, hur det nu ska gå när hon egentligen är rädd för honom?
  Det är e... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ulla M Nissen