Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2016-09-15
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Elisabet Fredholm
Originaltitel
Astrid Lindgren
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Lisa Aisato
Dimensioner
275 x 260 x 20 mm
Vikt
810 g
SAB
uGcz Lindgren, Astrid
ISBN
9789177010906
Astrid Lindgren (inbunden)

Astrid Lindgren

(10 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-09-15
221
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Rekommenderas varmt till alla!« | SVD

»En väldigt fin och lärorik bok om Astrid Lindgren. Dessutom lättläst så den passar både barn och vuxna. Rekommenderas!« | BOKTYCKE

Hon är mamma till Pippi, Ronja, Madicken, Emil, Bröderna Lejonhjärta och många, många andra Men vem var egentligen Astrid Lindgren?
Visste du att hon tyckte om att spela fotboll och att hon drömde om att lära sig åka slalom? Eller att hon gillade att klä ut sig till häxa och skoja med små barn? Visste du att hon skrev en väldigt hemlig bok för polisen och att hon fortsatte att klättra i träd även när hon var gammal?
I den här boken får du läsa den fantastiska historien om hur Astrid Lindgren från Vimmerby blev en av världens mest älskade författare.

Boken är rikt illustrerad - i samma anda som Astrid Lindgrens älskade barnböcker - av den prisbelönta illustratören och barnboksförfattaren Lisa Aisato.

AGNES-MARGRETHE BJORVAND [f. 1969] är litteraturvetare med inriktning på barnbokslitteratur, lektor, skribent, redaktör och översättare. I sin forskning specialiserade hon sig tidigt på Astrid Lindgrens fiktiva världar.

LISA AISATO [f. 1981] är en bildkonstnär, illustratör och barnboksförfattare. Hon har skrivit och illustrerat ett flertal barnböcker.

»Perfekt julklapp för alla bokläsande barn!« | JESSICAS VIKTIGA MÅL

»Med en blandning av citat, levnadsbeskrivning, fakta och fantastiska bilder har den norska duon Agnes-Margrethe Bjorvand och Lisa Aisato åstadkommit en gripande biografi om Astrid och hennes värld som det är svårt att slita sig från. Språket har en så Lindgrensk prägel att den faktiskt kunde varit skriven av Astrid själv.« Betyg 5 av 5 | LITTERATURMAGAZINET

»En välavvägd blandning av biografi, citat, vackra illustrationer och berättelser om liv och dikt.« | SMÅLANDSPOSTEN

»Fantastisk illustrerad biografi över Astrid Lindgrens liv. Den lättlästa faktatexten både sammanfattar det viktigaste ur Lindgrens liv och gör människan bakom succén mer levande genom personliga skildringar och citat. Tillsammans med de vackra och trogna akvarellmålningarna är boken oslagbar och ett måste för både vuxna och barn!« Betyg 5 av 5, Bibliotekariens tips | BOKKOLL.SE

»En väldigt vacker bok, både visuellt och skriftligt. Och ett fantastiskt levnadsöde för en exceptionell person. Jag absolut älskade den. Rekommenderas varmt.« | PETRAS BOKBLOGG

»Det är en mycket fin berättelse som fångar Astrids känsla för fantasi och pärlorna ur hennes liv. Om du inte vet vad du ska ge ett barn i present, så ge den här!« | FEMINISTBIBLIOTEKET

»Bjorvands skickliga berättande tillsammans med Aisatos fantastiska illustrationer skapar i kombination en läsupplevelse och fest för ögat som tveklöst kan uppskattas av vuxna liksom barn. En framtida klassiker som har en given plats i varje barnrum.« | DAVID JOHANSSON, TOTALLY ÖREBRO
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Astrid Lindgren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Nathalie Backström, 13 juni 2018

  En helt underbar bok! Redan vid första kapitlet blev man helt trollbunden och ville läsa och veta mer om vår allas kära Astrid. Rekommenderar verkligen boken.

 2. Härlig berättelser
  Li, 15 december 2017

  En fin bok med härliga bilder och lättläst text som målar upp Astrid Lindgrens liv och gör en än mer intresserad av att veta mer om Astrid.

 3. Mitt livs bästa köp!
  Berolin Deniz, 24 september 2017

  Mitt livs bästa köp! En fantastisk bok för alla som gillar Astrid Lindgren. Såväl text som bild är underbara. Vacker.

 4. Et MUST för alla Astrid-älskare!
  Ebbelille, 7 juni 2017

  En underbar bok med roliga historier och nyttiga fakta om Astrid Lindgren. Boken är riktigt bra att läsa högt, och man kan läsa den om och om igen. Ett måste för alla som älskar Astrid och hennes böcker och filmer. Boken är också en stor resurs för vuxna i förskolor och skolor.

 5. Souvenirbok
  Camilla Tilly, 6 juni 2017

  Jag köpte denna bok för att läsa den högt för mina söner. Och för att bilderna är så vackra. Som högläsningsbok för barn fungerar den inte eftersom den berör ämnen de inte förstår. Samtidigt är den alltför simplistisk för att en vuxen skall få behållning av den. Typisk souvenirbok man handlar på Astrid Lindgrens Värld. Det enda vi tyckte var roligt var de korta notiser som kom efter brödtexten, där kuriosa berättades. Som t ex vem hon byggde sina karaktärer på. Pojkarna drog en lättnadens suc... Läs hela recensionen

 6. Så Vacker...
  Anna-Karin Häggström, 30 januari 2017

  Ett måste för alla Astrid-Älskare!!! Illustrationerna är gudomligt Vackra. Jag har högläsning för min man. Bästa julklappen år 2017. Längtar efter att få läsa den med barnbarn!

 7. Ett sätt att komma Astrid nära
  Cecilia Ekhem (Ekhemmanet), 28 november 2016

  Den här boken är som skriven för oss, en familj som älskar Astrid Lindgren och på olika sätt har lärt känna henne mer genom åren. Ingen tidigare bok har varit så familjeanpassad och faktaspäckad som denna. Bilderna är dessutom så vackra och skulle gärna få pryda våra väggar.
  En fantastisk biografi både för oss som redan känner och för andra som vill lära känna Astrid Lindgren.
  /Cecilia Ekhem

Visa alla 7 recensioner