Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Imperiet (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2017-09-15
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
218 x 145 x 40 mm
Vikt
777 g
SAB
uHc
ISBN
9789177019756

Brännmärkt

(11 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-15
59
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
EN AV ÅRETS MEST OMTALADE DYSTOPIER

9/10 på Dagens bok

»Brännmärkt blir mer och mer spännande för varje sida.« | Annika Koldenius, Borås tidning

»En stark röst, som kommer att göra ett stort avtryck i den svenska ungdomslitteraturen.« | Bokkoll.se

En dystopisk, intensiv framtidsskildring, som på kort tid blivit ett referensverk inom den svenska ungdomslitteraturen.

Vänskap har aldrig varit så dödlig.

Efter flera hundra år av översvämningar, orkaner, epidemier och krig tvingas återstoden av mänskligheten att hålla hårt i sina resurser för att inte gå under. Befolkningen är inordnad i ett hierarkiskt system, där bara den som fötts som Alfa kan göra sin röst hörd.
En värld, fyra zoner, tio rang. Detta är Imperiet.
I rang åtta lever Adeline Theta - en sarkastisk och upprorisk tjej som vägrar att acceptera sitt öde. Runt halsen bär hon det enda hon har kvar efter sin bortgångna mor en amulett i silver. Smycket är hennes mest värdefulla ägodel, men den drar snart in henne i ett livsfarligt dubbelspel. Hon tvingas ta upp kampen mot Imperiet, som visar sig vila på hemligheter mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat ana. För att överleva måste hon ge upp det hon håller allra kärast. Kanske till och med sig själv...

LIZETTE EDFELDT är född 1993 i Stockholm och uppvuxen i Jönköping. Numera bor hon återigen i Stockholm och är utbildad journalist. Brännmärkt är hennes hyllade debutroman och den första boken i serien om Imperiet.

»En välskriven berättelse som med behållning kan läsas av såväl unga som äldre vuxna.« | Annina Rabe, Arbetet

»Spännande, stark & skickligt skriven!« | Jennies boklista

»Brännmärkt är faktiskt något väldigt coolt, spännande, smärtsamt och berörande som lyckas bli min nya favoritdystopi.« | Försvinner och stannar kvar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brännmärkt
 2. +
 3. Ödets timme

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ödets timme av Veronica Roth (inbunden).

Köp båda 2 för 164 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Brännmärkt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tar en med storm
  Stella, 18 april 2022

  Riktigt bra, tar en med storm redan från början, var lite osäker när jag började läsa men jag fastnade och kunde inte släppa boken förrän jag hade läst klart. En bok jag rekommenderar till alla.

 2. Bättre än genomsnittet
  P, 11 februari 2021

  Ok det är ingen sagan om ringen men den är helt ok för en första bok. Visst den kunde kortas med lite ibland och vissa karaktärer hade gärna fått byggas på en smula och miljöer blomma ut mer men gillar man grenen så är den helt klart läsbar och skulle hon skriva en andra del hade jag läst den med. Den är iaf helt klart bättre än den 1a någon annan gav den så bry dig inte om det Lizette.

 3. Tjatig
  Ewa Sundbäck, 5 januari 2019

  I framtiden har tidigare generationers konsumtionssamhälle och resursslöseri lett till årstider och väder som är extrema och ett samhälle som delats in efter olika rang som fått namn efter det grekiska alfabetet. Adeline Theta och hennes familj lever i ett lågrangområde där svält är mer regel än undantag. Adeline har en vän, Amabelle, som är dotter till den allra högsta Alfan. Deras vänskap är otillåten och får konsekvenser som ingen av dem kunnat föreställa sig.

  Det här är en bok s... Läs hela recensionen

 4. en bok som är värd din tid
  Bokmal, 20 oktober 2017

  Vid första stunden som jag började läsa boken var jag fast. Jag fortsatte att läsa tills jag kom till slutet och då var jag arg för att det inte finns en uppföljare än! Brännmärkt är första delen i en serie och jag kan lätt säga att det var en superbra introduktion till världen i Imperiet.

  Boken tar upp viktiga ämnen som är aktuella inom vårt nuvarande samhälle, exempelvis miljöförstörelse och sexualitet, på ett naturligt sätt utan att det känns för påtvingat eller påklistrat. Karak... Läs hela recensionen

 5. Rekommenderas
  Lusläsare, 5 oktober 2017

  Denna bok slukade jag. Från första stund var jag fast! En riktigt spännande bok som har det mesta man kan tänka sig :) Rekommenderar dem starkt!

 6. Underbart spännande!
  Mizzpig, 3 oktober 2017

  Bra skriven som konstant följer en röd tråd genom hela boken.
  Den drar dig in i världen hos Adeline och du känner alla känslor som boken beskriver.
  Man är fast direkt och det går inte att lägga ner boken först den är klar. Kan inte vänta tills nästa del kommer!

 7. Otroligt engagerade och spännande
  Bookworm, 22 september 2017

  En väldigt spännande bok med många starka och intressanta karaktärer som väcker engagemang från första raden! Kul med en ung svensk författare i den här genren som vågar skriva en så annorlunda bok med viktiga budskap. Längtar redan efter fortsättningen!

Visa alla 7 recensioner