Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hatet-trilogin (del 2)
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2017-10-16
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
217 x 143 x 30 mm
Vikt
552 g
SAB
Hc
ISBN
9789177019954

Asätarna i Kungsträdgården

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-10-16
60
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En modern svensk deckarklassiker och den andra, efterlängtade, boken i Hatet-trilogin.

Uppföljaren till succédebuten Mannen som lekte med dockor som hittills sålt i över 40.000 exemplar

En av de senaste årens mest omtalade svenska thrillers

»En rafflande, filmisk historia som gör mig andfådd.« | Anna Liv Lidström, Dagensbok.com

»Doktoranden Linn Ståhl på KTH är en trovärdigare Lisbeth Salander, idogt hackande när hon inte åker skateboard.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

En eftermiddag i november utsätts SEB i Kungsträdgården för ett våldsamt angrepp. Krypskyttar beskjuter bankentrén och dödar flera av de anställda. Kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson tillkallas. De misstänker att Sverige drabbats av ännu en terroristattack, bara månader efter dådet på Drottninggatan. Men trots en massiv insats slinker förövarna igenom polisens nät och verkar ha lämnat landet.
Under utredningen framkommer det att samtliga offer arbetade på samma avdelning på banken. Men varför blev de dödade och av vem? Polisen anlitar den unga KTH-doktoranden, krypteringsexperten och tidigare AFA-medlemmen Linn Ståhl för att analysera offrens datorer. Det visar sig att det är många som haft något att dölja. Linn inser att de högerextremister som tidigare angripit henne kan vara inblandade igen, och genomför en egen parallellutredning för att få svar på sina misstankar.
Ju mer hon gräver, desto tydligare blir det att hennes gamla fiender är tillbaka. Och att de är ute efter henne...

MAGNUS JONSSON är uppvuxen och bosatt på Södermalm i Stockholm. Han arbetar som gymnasielärare och åker gärna skateboard på fritiden. 2016 kom hans debut, Mannen som lekte med dockor. Asätarna i Kungsträd gården är den andra boken i Hatet-trilogin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Asätarna i Kungsträdgården
 2. +
 3. Kvinnan som jagade ensam

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnan som jagade ensam av Magnus Jonsson (inbunden).

Köp båda 2 för 120 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Asätarna i Kungsträdgården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En rätt långsam och rörig bok..
  ElinsBokhylla , 15 november 2023

  Bokens handling är intressant, spänningen över att inte riktigt veta vad som har skett i början är stor och det tar inte lång tid för en att komma in handlingen och spänningen. Jag gillade att man hoppade direkt in händelserna utan någon långrandig återblick av förra boken. Eftersom jag läser böckerna direkt efter varandra så har jag första delen i minnet fortfarande och det kan ju såklart hjälpa till att jag minns karaktärerna så pass bra som jag gör.
  Även om handlingen kanske inte är de... Läs hela recensionen

 2. Mer att vänta på
  Lena Köster, 28 mars 2022

  Intressant med två olika brottslinjer som råkar sammanstråla. Ytterligare en bok är att förvänta. Makt, pengar, psykopati - ämnenas möjligheter är långt ifrån uttömda.

 3. Hyfsad thriller
  @bettan_bokprataren (Örebro), 1 juni 2019

  Både spänningen och storyn svajar lite emellanåt och bitvis är det lite svårt att hänga med dessutom är det många långa transportsträckor som får mig att tappa fokus, därav landar mitt betyg på 3 🌟🌟🌟

  Sammanfattningsvis: Språket känns helt Ok, det är enkelt, funktionellt och korrekt. Spänningen och konspiration på hög nivå.
  Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/06/asatarna-i-kungstradgarden-magnus.html

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Magnus Jonsson