Glädjedödarna : en bok om förmynderi (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2021-11-29
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Dimensioner
180 x 110 x 22 mm
Vikt
198 g
SAB
Oc
ISBN
9789177032540

Glädjedödarna : en bok om förmynderi

(4 röster)
Pocket,  Svenska, 2021-11-29
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Politiker, myndigheter och experter har i alla tider velat förbjuda och reglera allt som gör människor glada. De är de ständiga glädjedödarna.

För dem har hoten funnits överallt: dansbanor, jazzmusik, serietidningar och okontrollerade linneskåp. Lösningarna har varit förbud, tvång och planekonomi. För en glädjedödare är ingen risk för liten och ingen åtgärd för stor.

I dag är det kall öl, lakritspipor och knark som är glädjedödarnas röda skynke. Då som nu samlas experter, makthavare och en förnumstig medelklass för att med vantolkad statistik och moraliska pekpinnar knuffa medborgarna i önskad riktning.

För tio år sedan slog Mattias Svensson ned på förmynderiet i boken Glädjedödarna. I denna uppdaterade jubileumsutgåva återvänder han till förmyndarna, politiken och de inbillade hoten. Mycket har hänt, men slutsatserna står fast. Friheten gör inte världen farligare, bara roligare.

Mattias Svensson är ledarskribent på Svenska Dagbladet. Han är författare till ett flertal böcker, bland annat Den stora statens återkomst (2017) och Så roligt ska vi inte ha det (2020).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Glädjedödarna : en bok om förmynderi
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mattias Svensson