Glädjedödarna : en bok om förmynderi (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2021-11-29
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Dimensioner
180 x 110 x 22 mm
Vikt
198 g
SAB
Oc
ISBN
9789177032540
Glädjedödarna : en bok om förmynderi (pocket)

Glädjedödarna : en bok om förmynderi

(3 röster)
Pocket Svenska, 2021-11-29
69
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Politiker, myndigheter och experter har i alla tider velat förbjuda och reglera allt som gör människor glada. De är de ständiga glädjedödarna.

För dem har hoten funnits överallt: dansbanor, jazzmusik, serietidningar och okontrollerade linneskåp. Lösningarna har varit förbud, tvång och planekonomi. För en glädjedödare är ingen risk för liten och ingen åtgärd för stor.

I dag är det kall öl, lakritspipor och knark som är glädjedödarnas röda skynke. Då som nu samlas experter, makthavare och en förnumstig medelklass för att med vantolkad statistik och moraliska pekpinnar knuffa medborgarna i önskad riktning.

För tio år sedan slog Mattias Svensson ned på förmynderiet i boken Glädjedödarna. I denna uppdaterade jubileumsutgåva återvänder han till förmyndarna, politiken och de inbillade hoten. Mycket har hänt, men slutsatserna står fast. Friheten gör inte världen farligare, bara roligare.

Mattias Svensson är ledarskribent på Svenska Dagbladet. Han är författare till ett flertal böcker, bland annat Den stora statens återkomst (2017) och Så roligt ska vi inte ha det (2020).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Glädjedödarna : en bok om förmynderi
  2. +
  3. Så roligt ska vi inte ha det : en historia om svensk alkoholpolitik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så roligt ska vi inte ha det : en historia om s... av Mattias Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »