No Kid : 40 skäl att inte att skaffa barn (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2008-03-01
Upplaga
1
Förlag
Telegram Bokförlag
Översättare
Agneta Sellin
Originaltitel
No kid, Quarante raisons de ne pas avoir dénfant
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Oac,Doff
ISBN
9789177387824

No Kid : 40 skäl att inte att skaffa barn

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2008-03-01
76
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barn gör ditt liv till en mardröm med ständig oro, tungt ansvar och ofrånkomlig besvikelse. Barn kostar en förmögenhet och förstör ditt sexliv. Dessutom kommer du att tappa kontakten med dina vänner, inte kunna sova länge på helgerna och bli tvungen att äta skräpmat på hamburgerrestauranger.
Men det är inte bara synd om föräldrarna, det är minst lika synd om barnen. De har ingen framtid eftersom varje barn som föds bidrar till växthuseffekten och hotar hela vår planets existens. Och glöm inte att världen redan är överbefolkad.

I No kid utmanar Corinne Maier den i dag överallt förekommande bilden av den lyckliga familjen. Hon pekar på att barn numera närmast har blivit en moderiktig accessoar. I medierna matas vi med glamourbilder på lyckligt leende kändisföräldrar och deras barn. Och man försöker inbilla oss att det finns perfekta familjer och perfekta barn.

Har man inte barn förutsätts det att det är synd om en. Men det kanske är tvärtom? I stället för barnlösa borde det heta barnfria.

Corinne Maier ger oss fyrtio skäl att inte skaffa barn och det är elakt, omskakande och uppfriskande för såväl dem med som utan barn.

Corinne Maier blev världsberömd när hon gav ut boken Bonjour Paresse, en bok som översattes till 31 språk en stor succé också i Sverige under titeln Hej Lättja och som uppmanade folk till att fuska och lata sig på jobbet. Eller gjorde den det egentligen? Corinne Maier är inte bara en finurlig författare, hon är dessutom nationalekonom, psykoanalytiker och mamma till två barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. No Kid : 40 skäl att inte att skaffa barn
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 155 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av No Kid : 40 skäl att inte att skaffa barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rolig
    chissra (Stockholm), 17 december 2017

    En komisk och lite satirisk bok om varför man inte ska skaffa barn. Man skrattar högt åt vissa delar. Helt klart underhållande att läsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Corinne Maier