Boken om vinterdöda ting (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
532
Utgivningsdatum
2017-03-24
Förlag
Cygne noir
Dimensioner
210 x 135 x 33 mm
Vikt
471 g
SAB
Hc
ISBN
9789177391302
Boken om vinterdöda ting (häftad)

Boken om vinterdöda ting

Häftad,  Svenska, 2017-03-24

Slutsåld

Året är 1896. I Göteborg och resten av riket förtvivlar många i fattigdom och svält. Döden är allestädes närvarande och ingen saknar en namnlös trashank, hora eller våldsverkare som mördas eller spårlöst försvinner.

Med denna misär runt knuten trivs Carl Cronhammer förträffligt. Han är en framgångsrik och stilfull affärsman men bär på en fruktansvärd hemlighet: han är inte längre fullt mänsklig. Inom honom bor ett uråldrigt och krävande rovdjur. Hans trygga tillvaro störs när en främling oväntat dyker upp i staden, någon som vet vilken sorts varelse han är och som är stark nog att förgöra honom. Det blir början på en resa där Carl riskerar att mista allt - samtidigt som ett namnlöst väsen viskande och lockande väntar vid vägens slut för att ta honom till sig för alltid.

Författaren har i denna skräckroman skapat ett helt eget mytologiskt universum. Boken lyckas vara både fasansfull och förtjusande på samma gång, och det målande språket får emellanåt det ohyggliga att framstå som drömlikt och vackert. Mörkret lurar emellertid ständigt under ytan, detaljskarpt och påtagligt närvarande i all sin brutalitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Erik Du Rietz