Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2017-11-20
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Hjärna i förskolan : Vägen till barns lärande och utveckling
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
415 g
SAB
Eaa
ISBN
9789177410201
Hjärna i förskolan : vägen till barns lärande och utveckling (häftad)

Hjärna i förskolan : vägen till barns lärande och utveckling

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-11-20
370
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken Hjärna i förskolan handlar om barnets och hjärnans utveckling - hur hjärnan fungerar, utvecklingen av hjärnans funktioner och hur vi kan förstå våra olikheter. På ett begripligt sätt har författaren David Edfelt placerat kunskap om hjärnan i en förskolekontext. Några av bokens teman är anknytning, socialt samspel, känslor, lek och lärande samt funktionsnedsättningar.

Ett barns handlingar styrs av erfarenheter, förmågor, färdigheter och de krav som ställs. Hjärnan reglerar handlingarna, men också tankar och känslor. Under förskoletiden formas hjärnan av allt barnet gör och är med om. Som pedagog är du med och påverkar denna utveckling. Genom större förståelse för hur hjärnan fungerar kan du bidra till en miljö som främjar barnets utveckling, där mer lärande sker samtidigt som barnet mår bättre.

Lättillgänglig fakta varvas med praktiska tips. Du får dessutom, genom en fiktiv förskola, följa syskonen Alice och William och deras kompisar, vars hjärnor växer och formas av händelser och upplevelser. Boken avslutas med ett studiematerial som kan användas som diskussionsunderlag för att förbättra arbetet i din förskola.

Hjärna i förskolan innehåller fantastiska illustrationer av Helena Shutrick.

Författaren David Edfelt är psykolog och arbetar med handledning och utbildning, bland annat på Specialpedagogiska institutionen vid Stockholms universitet. Han har en bakgrund i arbetet med barn och ungdomar med inlärningssvårigheter och neuropsykiatrisk problematik. David Edfelt har även skrivit boken Utmaningar i förskolan - att förebygga problemskapande beteenden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjärna i förskolan : vägen till barns lärande och utveckling
  2. +
  3. Utmaningar i förskolan : att förebygga problemskapande beeende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utmaningar i förskolan : att förebygga problems... av David Edfelt (häftad).

Köp båda 2 för 709 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hjärna i förskolan : vägen till barns lärande och utveckling. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk bok
    Lotta Borg Skoglund, 25 september 2021

    Tack för en fantastiskt viktig och lärorik bok som ALLA som har eller jobbar med barn ska läsa denna bok

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Edfelt