Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2019-03-05
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
20 x 128 x 230 mm
Vikt
313 g
SAB
Hc
ISBN
9789177653288
Det enda jag hör i mitt huvud är ett lockrop från himlen (häftad)

Det enda jag hör i mitt huvud är ett lockrop från himlen

Häftad Svenska, 2019-03-05
259
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
«Det enda jag hör i mitt huvud är ett lockrop från himlen» är en berättelse om Oskar, som växer upp i Karlshamn på sjuttio- och åttiotalen. Vi får följa honom genom skolåren i småstadens trygghet. Oskar och hans kompisar spelar in blandband från radions Poporama, blir tonåringar och går på fest i parken och upplever spirande förälskelser, brustna förhoppningar och gör alkoholdebut på den omvälvande klassresan till Rom.
Utåt sett är Oskars tillvaro fortfarande harmonisk och hans fotbollstalang ger honom status. Han är ju ändå son till en gammal allsvensk spelare. Men det är också vid den här tiden hans plågor börjar. Och vad hände egentligen med hans morfar som han aldrig träffat?
Det som på ytan är en lycklig uppväxt är samtidigt Oskars ständiga inre kamp mot ångesten. Sedan han fick den första panikattacken på en skolresa är den hans följeslagare och i varje minut kan den slå till igen. Alla krafter går åt till att hålla fasaden uppe, även upp i vuxen ålder. Utåt sett ett helt vanligt liv, men inuti Oskar ett satans liv. Han kämpar för att hålla ångesten och depressionen borta - men hur länge ska han orka?
Med tidstypiska skildringar från Karlshamn och levande beskrivningar av fotbollsläger, klassfester och brustna tonårshjärtan visar Henrik Ingvarsson att den psykiska ohälsan finns mitt i idyllen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det enda jag hör i mitt huvud är ett lockrop från himlen
  2. +
  3. En besynnerlig gemenskap : teknologins gestalter i svensk prosa 1965-70

De som köpt den här boken har ofta också köpt En besynnerlig gemenskap : teknologins gestalte... av Jonas Ingvarsson (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det enda jag hör i mitt huvud är ett lock...