Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2019-03-05
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
20 x 128 x 230 mm
Vikt
313 g
SAB
Hc
ISBN
9789177653288
Det enda jag hör i mitt huvud är ett lockrop från himlen (häftad)

Det enda jag hör i mitt huvud är ett lockrop från himlen

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-03-05
161
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
«Det enda jag hör i mitt huvud är ett lockrop från himlen» är en berättelse om Oskar, som växer upp i Karlshamn på sjuttio- och åttiotalen. Vi får följa honom genom skolåren i småstadens trygghet. Oskar och hans kompisar spelar in blandband från radions Poporama, blir tonåringar och går på fest i parken och upplever spirande förälskelser, brustna förhoppningar och gör alkoholdebut på den omvälvande klassresan till Rom.
Utåt sett är Oskars tillvaro fortfarande harmonisk och hans fotbollstalang ger honom status. Han är ju ändå son till en gammal allsvensk spelare. Men det är också vid den här tiden hans plågor börjar. Och vad hände egentligen med hans morfar som han aldrig träffat?
Det som på ytan är en lycklig uppväxt är samtidigt Oskars ständiga inre kamp mot ångesten. Sedan han fick den första panikattacken på en skolresa är den hans följeslagare och i varje minut kan den slå till igen. Alla krafter går åt till att hålla fasaden uppe, även upp i vuxen ålder. Utåt sett ett helt vanligt liv, men inuti Oskar ett satans liv. Han kämpar för att hålla ångesten och depressionen borta - men hur länge ska han orka?
Med tidstypiska skildringar från Karlshamn och levande beskrivningar av fotbollsläger, klassfester och brustna tonårshjärtan visar Henrik Ingvarsson att den psykiska ohälsan finns mitt i idyllen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det enda jag hör i mitt huvud är ett lockrop från himlen
 2. +
 3. Och livet bara pågår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Och livet bara pågår av Ingela Wadbring (häftad).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det enda jag hör i mitt huvud är ett lockrop från himlen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En debutant som vet hur han ska förmedla känslor
  Boktanten, 6 mars 2020

  Detta är en känsloladdad bok som visar att den psykiska ohälsan finns överallt, i alla åldrar och i alla samhällsklasser. Även om allt ser bra ut på utsidan kan det rasa en eld på insidan. Författaren är väldigt duktig på att förmedla känslan, få ångesten och tankarna verkliga, få mig som läsare att känna paniken men även glädjen över det positiva som händer i livet. Bitvis upplevde jag boken som lite rörig och upprepande, men det försvinner snabbt av alla igenkännbara händelser om hur det var att växa upp på den tiden.

 2. Tidstypisk och berörande
  -, 3 juni 2019

  Det känns som en tidstypisk svensk idyll, med fotboll, after eight med varma päron, fumliga romanser och klassresor. Men mitt i detta döljer Oskar en hemlighet, som följer honom från tonåren upp i vuxen ålder. Rädslan för panikångest och depression är hans ständiga följeslagare.

  Författaren är i likhet med huvudpersonen Oscar själv uppväxt i Karlshamn, och boken är skriven som en självbiografi med endast en berättarröst - men jag vet inte hur mycket av Oskars liv som är upplevt av ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Henrik Ingvarsson

 • En beundrad outsider - en biografi om Johnny Takter

  Johnny Takter, Henrik Ingvarsson

  "Men så händer något. Som ruckar på allt. Det sker ungefär i det ögonblick då jag hoppar upp i sulkyn bakom Enough Talk. Det hela är oundvikligt. Även om jag försöker kämpa emot, så kan jag likväl inte lura mig själv. När jag sätter mig upp b...