Bitterljuva dagar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2019-10-03
Upplaga
1
Förlag
Printz Publishing
Översättare
Åsa Brolin
Originaltitel
Sweet Sorrow
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
218 x 145 x 32 mm
Vikt
592 g
SAB
Hce
ISBN
9789177712220
Bitterljuva dagar (inbunden)

Bitterljuva dagar

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-10-03
19 206 Du sparar 187 kr!
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Sextonåriga Charlie Lewis är den sortens kille som man inte minns från skolfotot. Högstadiet är slut och sommaren ligger lång och öde framför honom, och vad ska hända sedan? Betygen lämnar en del övrigt att önska, och om Charlie alls tänker på framtiden så är det med bävan. Hemma tar han hand om sin pappa, när det väl borde vara tvärtom? Hans mamma tog med sig Charlies lillasyster och lämnade familjen, och Charlie vet inte om han kan förlåta henne för att han inte fick följa med. Sedan exploderar Fran Fisher in i hans liv och även om det är otänkbart, börjar Charlie mot sin vilja att hoppas.

Men om Charlie vill vara med Fran, måste han acceptera en utmaning som kommer att få hans vänner att tappa all respekt för honom, och som nästan kräver att han ska bli en annan person. Han måste gå med i Sällskapet. Och om Sällskapet låter som en sekt, är sanningen ännu värre: priset Charlie måste betala för att hålla liv i hoppet är inget mindre än Shakespeare. Teatersällskapet som varje år sätter upp en av bardens pjäser, har i år valt Romeo och Julia. Fran spelar naturligtvis Julia, men Charlie är så långt ifrån en Romeo man kan komma. Ska han kunna kliva ur sin arbetarklassbakgrund, sitt begränsande kompisgäng och sitt eget obekväma skinn och våga blomma, under denna enda magiska sommar?

Bitterljuva dagar är en bok om att navigera den steniga stigen mot vuxenlivet, en lovsång till familjelivets tragiska komik, en hyllning till vänskapens djupa, upplyftande kraft och den första kärlekens korta, brännande explosion. David Nicholls slog igenom med En dag och hans böcker har sålt i 300 000 ex i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bitterljuva dagar
 2. +
 3. Crazy rich i Asien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Crazy rich i Asien av Kevin Kwan (pocket).

Köp båda 2 för 29 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bitterljuva dagar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lite långtråkig
  Lisbeth Mariana Boström (Timrå), 1 februari 2021

  Jag älskade "En dag" men den här grep aldrig riktigt tag mig och jag tänkte ett tag sluta läsa men fortsatte och stundtals var den helt ok.

 2. En fin skildring av första kärleken!
  Lollos bokhörna, 24 november 2019

  Sextonåriga Charlie Lewis är den sortens kille som man inte minns från skolfotot. Högstadiet är slut och sommaren ligger lång och öde framför honom, och vad ska hända sedan? Betygen lämnar en del övrigt att önska, och om Charlie alls tänker på framtiden så är det med bävan. Hemma tar han hand om sin pappa, när det väl borde vara tvärtom? Sedan exploderar Fran Fisher in i hans liv och även om det är otänkbart, börjar Charlie mot sin vilja att hoppas.

  En fin skildring av första kärleke... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av David Nicholls