Flickan i brevet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2020-02-10
Upplaga
1
Förlag
Printz
Översättare
Maria Store
Originaltitel
The Girl in the Letter
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
217 x 145 x 28 mm
Vikt
508 g
SAB
Hce
ISBN
9789177712527
Flickan i brevet (inbunden)

Flickan i brevet

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-02-10
207
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
1956: När Ivy Jenkins blir gravid skickas hon bort av familjen till St Margaret s, ett hem för ogifta mödrar. Men när barnet väl föds adopteras det omedelbart bort mot Ivys vilja. Och Ivy kommer aldrig lämna St Margaret s.

Nutid: Samantha Harper är journalisten som desperat söker efter ett scoop. När hon snubblar över ett gammalt brev från en flicka som satt instängd på St Margaret s fastnar hon direkt. För det som står i brevet är förfärande hemskt. Men om Samantha ska kunna berätta denna historia måste hon vara snabb. För St Margaret s, med alla sina hemligheter, ska rivas om bara några dagar.

Flickan i brevet är en gripande roman med historiska inslag som dessutom är sanna. Boken skildrar den katolska kyrkans Magdalenatvätterier där unga kvinnor under slavliknande tillstånd hölls fångna och undan samhällets blickar. När dessa historier nystades upp för ett antal år sedan var chocken stor i England och Irland. Flickan i brevet är Emily Gunnis debutroman. Den har sålt i över 350 000 ex i England och översatts till fjorton språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan i brevet
 2. +
 3. Hemligheten på Seaview Cottage

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemligheten på Seaview Cottage av Emily Gunnis (pocket).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Flickan i brevet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rörig bok som vill för mycket
  Christine Ljungblad, 24 oktober 2020

  ⭐⭐

  Samantha Harper är journalist och nyseparerad mamma som bor hemma hos sin mormor. En kväll hittar hon några brev skrivna för länge sedan av en kvinna, Ivy, boende på klostret St. Margrethes, brev som hennes mormor menar låg i någon av de antika möbler som Sams morfar hanterade i sitt yrke. Historien om Ivy fascinerar Sam som vill gå til botten med historien. Och det är bara två dagar kvar till St. Margrethes ska rivas.
  Det här hade kunnat bli en fängslande his... Läs hela recensionen

 2. Historisk roman
  Iselda, 11 juni 2020

  Mycket spännande och gripande historisk roman. Utspelar sig på 1900-talet i England och handlingen skiftar mellan nutid och 1950-tal. Boken skildrar den tidens syn på ogifta kvinnor som blev gravida och hur man ville gömma undan dem från samhället. Kvinnorna kunde hamna på katolska Magdalenatvätterier där de fick arbeta med tunga arbetsuppgifter tills de födde och deras barn blev bortadopterade till barnlösa par. Magdalenatvätterier har funnits framförallt på Irland men också i England och fö... Läs hela recensionen

 3. Gripande, stark och spännande

  När Ivy 1956 blir gravid skickas hon iväg till ett hem St Margarets för ogifta mödrar. När barnet föds tvingas hon adoptera bort det mot sin vilja men Ivy lämnar aldrig St Margarets.
  Samantha lever i nutid, hon är journalist och desperat försöker hon hitta ett scoop. Av en slump kommer hon över ett gammalt brev från en flicka som satt instängd på St Margarets. Samantha fastnar direkt och vill gräva fram och berätta om denna historia men då måste hon vara snabb för St Margarets ska rivas ... Läs hela recensionen

 4. Läsvärd!
  Lollos bokhörna, 9 april 2020

  Det här är en väldigt stark, bra, sorglig och spännande bok! En bok som grep tag i mig, en bok som ibland gjorde ont i mammahjärtat att läsa. Boken är baserad på verkliga händelser där katolska kyrkan hade hem för ogifta mödrar i England och Irland under bland annat 1950-talet. Hem där kvinnor levde under slavliknande förhållanden och barn som adopterades bort mot deras mammors vilja.

  Boken utspelar sig både i nutid och dåtid, där dåtidens händelser påverkar det som sker i nutid. Bok... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Emily Gunnis