Bortom horisonten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2021-09-22
Upplaga
1
Förlag
Printz
Översättare
Ann Björkhem
Originaltitel
The Ship of Brides
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
218 x 145 x 43 mm
Vikt
682 g
SAB
Hce
ISBN
9789177714583
Bortom horisonten (inbunden)

Bortom horisonten

(17 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-09-22
229
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Året är 1946, och det är dags för krigsbrudarna, de tusentals kvinnor som gift sig under kriget att korsa Atlanten för att återförenas med de män som nu återvänt hem från kriget. Skeppet går från Sydney, Australien, och 650 brudar inleder en dramatisk resa.

Med på båten finns bland annat den snobbiga Avice, som anser sig för fin för de tre andra kvinnorna hon delar den trånga hytten med. Den gravida Margaret är en bondflicka som vill göra alla till lags. Den unga levnadsglada Jean vill helst festa och ger sig ganska snart ut på farligt vatten. Den kyliga, gåtfulla sjuksköterskan Frances håller sig mest för sig själv, inget vet att hon bär på en hemlighet.

Trots att de är mitt ute på havet lyder starka etikettsregler. Män och kvinnor hålls åtskilda från varandra på olika däck. Men regler är till för att brytas, och under resans gång sprider sig en osäkerhet bland de unga brudarna. Äktenskapen som oftast ingåtts i all hast under kriget är inte alltid de mest stabila. Och ett enda ödesdigert telegram från brudarnas män med familj kan innebära att de blir avsatta i närmaste hamn för att därefter skeppas tillbaka till Australien.

Bortom horisonten är en av Jojo Moyes mest älskade romaner, och bygger på verkliga historiska händelser som även har påverkat hennes egen familjs historia. Den gavs ut på svenska första gången 2006 under titeln Brudskeppet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bortom horisonten
  2. +
  3. Silverviken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Silverviken av Jojo Moyes (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bortom horisonten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant historia
    @bokslukarfeministen, 1 mars 2022

    Bortom horisonten av Jojo Moyes utspelar sig 1946 då det är dags för krigsbrudarna från Australien att korsa Atlanten för att förena sig med de män som de gift sig med under kriget och nu återvänt hem. Skeppet som avgår från Sydney kommer att frakta 650 brudar. Den snobbiga Avice, den gravida Margaret, den unga Jean och den gåtfulla sjuksköterskan Frances hamnar i samma hytt, och trots att de befinner sig långt ut till havs lyder starka etikettsregler. Männen och kvinnorna ska hållas åtskilda... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jojo Moyes