Det som blir över (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2017-02-22
Förlag
Nurret bokförlag
Dimensioner
20 x 210 x 130 mm
Vikt
354 g
ISBN
9789177730163
Det som blir över (häftad)

Det som blir över

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-02-22
139
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
En natt anlöper ett tankfartyg hamnen i Abidjan, Elfenbenskustens största stad. Ombord finns tonvis med frätande kemikalier som dumpas på stadens soptippar där många fattiga tillbringar sina liv bland det som blivit över. Tiotusentals får uppsöka sjukhus och många dör.

Jakten på de skyldiga börjar. Företaget som ägde lasten finns i Europa och är ett av världens största oljetradingbolag med en omsättning tre gånger så stor som hela Elfenbenskustens BNP. De tar inget ansvar för det som hänt och skyller på andra.

Olle är definitivt inblandad i katastrofen men känner sig lurad, det som fanns i lasten var inte vad de hade kommit överens om. Han förstår att han ligger illa till och flyr hem till Sverige. Han inser även att han måste ta reda på vem som lurat honom innan det är för sent.

Hemma i Sverige får journalisten Linda ett kryptiskt tips om att det som hänt i Abidjan har sitt ursprung i Sverige och att verksamheten pågår helt öppet men ingen gör något.

På var sitt håll och på var sin sida om lagen söker Olle och Linda sanningen om det som hänt men de har helt olika syften med sina försök att hitta de ansvariga. Mitt i allt hamnar Max som gör ett naivt misstag på sitt nya jobb på ett riskkapitalbolag som försätter honom i en större fara än han kan föreställa sig.

De rör sig i en värld där stora värden står på spel, mäktiga intressen ser gärna att sanningen bakom det som hänt stannar i det fördolda. Hot och pengar ställs mot etik och lojalitet i händelser där det är svårt att veta vem som går att lita på. Och vem som ska fruktas.

Det som blir över är inspirerad av verkliga händelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det som blir över
 2. +
 3. Broder Jakob

De som köpt den här boken har ofta också köpt Broder Jakob av Emelie Schepp (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maths Nilsson

 • Minotauros Tårar

  Maths Nilsson

  Finalist i Selmapriset 2015. Walter har flytt sitt förflutna i över sjuttio år och skjutit på saker han lovat sig själv att göra men inte mäktat med. Men det går inte längre, cancern tär på hans kropp och det kommer snart att vara för sent. Han må...

 • Tvivel : en bok om faktaförvirring

  Maths Nilsson

  Forskarna sägs vara eniga om att klimathotet är allvarligt men det är ändå inget USA:s regering accepterar. I Sverige har miljöministern anmälts för ministerstyre och ensidighet i klimatpolitiken. Men det är inte den enda frågan där vetenskapen if...

Bloggat om Det som blir över