Skred (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2019-10-17
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Vikt
280 g
SAB
Hc
ISBN
9789177750086
Skred (inbunden)

Skred

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-10-17
195
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skred Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
Visa alla 1 format & utgåvor
Hon har allt. En partner och två friska barn, ett meningsfullt jobb. Ändå den där oron i bröstet. Hon springer mellan förskolan och kontoret. Aldrig tillräckligt bra mamma, aldrig tillräckligt bra på jobbet, aldrig tillräckligt glad och lyckad. Hon vandrar sömnlös runt i lägenheten på nätterna, känner inte längre igen sig själv. Ensamheten växer, verkligheten förskjuts och till slut ser hon bara en utväg.

Skred är en bok om att försöka räcka till men i stället tappa greppet om sig själv och livet.

MARIT SAHLSTRÖM är författare, pedagog och föreläsare med fokus på unga i riskzonen för utanförskap. Våren 2015 utkom hennes hyllade debutroman Och runt mig faller världen.

"En skarpögd psykologisk skildring av ett sammanbrott och samhällets oförmåga (och ovilja) att hjälpa den som inte förmår hjälpa sig själv"
Borlänge Tidning

"En effektiv och skrämmande skildring av den alltmer åtsnörpta vardagsångesten"
Svenska Dagbladet

"Marit Sahlström sätter ord på det många känner. (...) Rakt och enkelt men samtidigt poetiskt och målande."
Boktanten

" stark skildring när livet rämnar för en småbarnsmamma. (...) Det är en prosa som går under skinnet. Här finns både stor detaljrikedom och psykologisk skärpa. (...) Det ska bli spännande att fortsätta följa Marit Sahlströms författarskap. Hon har något viktigt att berätta om vår samtid."
Dala-Demokraten

"Marit Sahlström vågar ta tag i blytunga ämnen. (...) En klok och mänsklig fallstudie i en modern sjuka som allt fler drabbas av och som bland annat kan skyllas på osäkra anställningar. Politiker borde läsa den, de som tillåtit sådana arbetsvillkor."
Aftonbladet

"isande skildring av utmattning"
Dagens ETC

"Rasande skicklig gestaltning av utförslutet mot utbrändhet. (...) För dig som ... vill bli berörd."
Tara

"Oj, vilken roman! (...) Inte en enda gång lämnas jag oberörd eller frågande. (...) Sahlström skriver på en ren och enkel prosa som griper tag i en från första raden till sista sidan. Jag vet inte exakt varför det är så, vad i språket som skapar denna känsla av att allt flyter utan minsta hinder, men vissa författare har det bara, uppenbarligen. Minns att jag även älskade Sahlströms förra roman "Och runt mig faller världen", så snälla, skriv mer snart igen!"
Tankaromlitteratur, bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skred
 2. +
 3. Och runt mig faller världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Och runt mig faller världen av Marit Sahlström (inbunden).

Köp båda 2 för 394 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skred. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Om att inte räcka till, att inte orka.

  Vi pratar alla om det berömda vardagspusslet. Är det något som någonsin blir färdigt? Är det någon som har hittat alla bitarna och fått ihop det till en hel bild? Jag tror att alla människor ibland känner känslan av att inte duga, att inte vara bra nog, att inte räcka till. Man undrar vad man gör för fel, alla andra fixar ju det. Är det bara jag som är värdelös?

  Marit Sahlström sätter ord på det många känner. Hon skriver rakt och enkelt men samtidigt lite poetiskt och målande. Hon ha... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marit Sahlström

 • Och runt mig faller världen

  Marit Sahlström

  Marit Sahlströms språk är helt fantastiskt [...] En av vinterns bästa läsupplevelser!/ Tara Moshizi, Gokväll, SVT I EN LITEN BY bor Ett med sina föräldrar och tre småsystrar. De springer vilt på grusvägarna. De matar kaninen. De åker ut till ön på...